POTANIN KRALI AZİZİYE

Erzurum Liselerarası Basketbol turnuvasında Aziziye Koleji finalde karşılaştığı Fen Lisesi’ni yenerek birincilik kupasının sahibi oldu.

04 Aralık 2012 Salı 09:00
POTANIN KRALI AZİZİYE

Furkan NEHRİ'nin haberi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen liseler arası basketbol turnuvasının erkekler kategorisinde sona gelindi. 19 Kasım’da başlayan turnuva dün yapılan final maçlarıyla tamamlandı. Turnuvaya katılan 11 lise arasında finale kalan Fen Lisesi ve Aziziye Koleji, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO)’nun spor salonunda karşı karşıya geldi. Tribünleri tıklım tıklım dolduran her iki lise öğrencileri takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Kıyası geçen karşılaşmada ilk periyodu 17-13 kazanan Aziziye Koleji maç boyunca üstünlüğü koruyarak 65-45 sahadan galip ayrıldı. Final müsabakasında 28 sayı 14 ribaund ve 9 asistle  Aziziye Koleji’nden Abdulkadir Dikel maçın en skorer oyuncusu seçildi. Final müsabakasından önce yapılan üçüncülük maçında ise Özel Bilkent Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi’ni yenerek üçüncülük kupasının sahibi oldu. Müsabakalar sonrası yapılan kupa töreninde  Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar birinci olan Aziziye Kolejine kupasını vererek her iki takımıda kutladı. Tören sonrası Aziziye Koleji koçu Hamit Kavurmacı ve Fen Lisesi koçu Nurullah Yavilioğlu oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar turnuvanın çok güzel geçtiğini ifade ederek “ Gençlerimize spor aşkını aşılayabilmek çok önemli bir görevdir. Basketbol turnuvamıza bu yıl rekor bir katılım oldu. Umarım bu katılımlar her zaman devam eder. Turnuvaya katılan tüm sporcularımızı ve şampiyon olan Aziziye Kolejin kutluyorum” dedi. Bu gün Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu (BESYO)’nun spor salonunda Fen Lisesi ve Nenehatun Kız Lisesi karşı karşıya gelerek bu yılki liselerarası basketbol turnuvası tamamlanacak.

Editör

Son Güncelleme: 04.12.2012 09:04
Anahtar Kelimeler:
Aziziye Basketbol Takımı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.