KULÜPLER (EĞİTİM GÜCÜ SPOR KULÜBÜ)

Sevgili okurlarım ilimizde basketbola hizmet veren kulüplerimizi yakından tanımak ve basketbola katkılarını burada paylaşmak istedim; Her hafta ayrı bir kulübü yazacağım ilk haftaki takımımız Eğitim Gücü Spor Kulübü

24 Ocak 2012 Salı 11:19
KULÜPLER (EĞİTİM GÜCÜ SPOR KULÜBÜ)
2000 yılında kurulan Eğitim Gücü Spor Kulübü öncelikle satranç branşında mücadele etmiştir. 2009 yılına kadar amatörce satrancın yanında  Voleybol branşını sürdürmüştür 2009 yılında zeki Arıcıoğlu’nun başkan  seçilmesi ve yeni bir yönetim anlayışı ile sportif alanda profesyonel bakış açısıyla ilk okullara inerek 30 fahri beden eğitimi öğretmenle Futbol, Basketbol, Kayak, Kızak, Hentbol ve Buz Hokeyi gibi branşlarda yapılanma çabasına girmiştir. Bu yapılanma sonucu özellikle ekonomik durumları iyi olmayan ve okula devam sıkıntısı çeken; Çevresinde sorun teşkil eden öğrenciler başta olmak üzere kurulan basketbol ve futbol takımları başarılı sezonlar geçirmişlerdir. Futbol Teknik Sorumlusu Levent Çakmur Hoca , Alparslan Topçu , Fatih Kula ve Kaleci Antrönörü Erhan Göğdaş idaresindeki Futbol Takımı başarılı bir dönem geçirerek2009-2010 sezonunda futbolda 16 yaş  kategoride şampiyon olmuş 2010-2011 futbol sezonunda Türkiye futbol Federasyonu U-13 liginde Galatasaray ,Adana Demir Spor ve Ankara Buğsaş ardından Türkiye 4.sü olarak çok büyük bir başarı elde etmiştir.
Kızakta: Federasyonun Türkiye’deki ilk Antrenörleri ve sporcuları Eğitim Gücü SK. Mevcuttur. Çok Değerli Öğretmenlerimiz ve Hocalarımız yönetimindeki kızak takımımızla Levent Çakmur, Süha Mesutgil , Kayhan Yaşar , Erkan Haşiloğlu ve Tuğrul Aksu gibi insanların ilgilenmesi bu sporun önünün ne kadar açık olduğu bizlere gösteriyor.
Basketbolda: 2009 yılında ağırlık vermeye başlayan Eğitim Gücü Spor Kulübü çok kısa zamanda Erzurum un en büyük 3 kulübünden biri olmuştur. Kendini çok kısa sürede Erzurum basketboluna adını yazdırmasında değerli Hocalarımız Kayhan Yaşar ,Süha Mesutgil  , Semahattin Yıldız hocalarının emekleri ile başarılı sezonlar geçirmişlerdir. Faaliyete geçtikten sonra her zaman  ilk üç te yer almışlardır. 2010  yılında DSİ Sporu yenerek gençlerde Şampiyon olmuşlardır. Trabzon da yapılan Kuzey Doğu Bölge Şampiyonasında Erzurum’u temsil etmiştir. Basketbol kızlarda 2011 yılı Erzurum da  atılım yılı olmuştur ; bu yıl düzenlenen 10 kasım turnuvasında  1 ve 2. Eğitim Gücü SK. olmuştur. Bu da kız basketboluna ileriki yıllarda Eğitim Gücü SK damgasını vuracak gibi gözüküyor. 
2000-2009 yıllarında sadece amatörce faaliyetlerini gösteren Şampiyonalarda derecesi olmayan Eğitim Gücü Spor Kulübü 2009 yılında Yeni bir oluşumla Erzurum’un  Sporlarında adını derecelere yazdırmasını bilmiştir. Basketbol’da çok yakından tanıdığım Basketbola gönül vermiş Süha Mesutgil ,Kayhan Yaşar ve Semahattin Yıldız’ın yaptıklarını takdir etmemek elde değil  potansiyellerini çok iyi bilerek kısa zamanda güzel işler yapmışlardır ; ellerine sağlık.
 Levent Çakmur ve Alparslan Topçu’yu İl Temsilciliği döneminde tanıdım burda kendilerine olan hayranlığımı söyleyemeden geçemeyeceğim; Sporu ancak bu kadar sevilir Basketbol, futbol, hentbol, Voleybol gibi bütün branşlar ’da ordalar ve hepsine  büyük özveriyle hizmet veriyorlar Ellerine sağlık diliyorum ve bu azimlerinden hiçbir şey kaybetmemelerini diliyorum.
Levent Çakmur Öğretmenimin bir sohbetimizde söylediği doğru tespitle bitirmek istiyorum. Alt Yapıları başarılı olan büyük kulüplerle yarışabilmemiz için ; Erzurum Kulüpleri’nde alt yapılarına sunacağı Servisi ,Yemekhane , Etüt odaları olan Antrenman salonları ve sahası temin etmeliyiz ve
sporculara  kaliteli hocaların yanında profesyonel düşüncede olan yöneticilerle ancak büyük kulüpler karşısında başarılı olabiliriz.. 
Eğitim Gücü Spor Kulübüne 2012-2013 sezonda başarılar dilerim.
Haftaya başka bir kulüple görüşmek dileğiyle…

Editör

Son Güncelleme: 24.01.2012 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.