GÖNÜLLÜLER

Sevgili Okurlarım ve Basketbol severler Bu Yazımda Erzurum’da Basketbolun gelişmesi için önemli unsurlardan biri olan gönüllü olarak çalışan insanları konuşacağız.

22 Kasım 2011 Salı 10:54
GÖNÜLLÜLER
Şahsım olarak insanları 3 kategoriye ayırıyorum
1- Bazı insanlar severek veya sevmeyerek ekmek kapıları olduğu için sporla uğraşırlar.
2- Bazı insanlar ise sadece çocukları için sporla uğraşırlar.
3- Bazıları ise gönüllüdürler. Bu insanlar hem maddi hem manevi kulüplerin yanındadırlar.
Öncelikle Basketbolu oynamayı seçen çocukları destekleyen velileri tebrik etmek lazım; sadece DSİ Spor’da hafta sonları 7-11 yaşındaki 100’e yakın çocuğu hiç usanmadan kar kış demeden idmana getirip onların başında büyük sabırla bekleyen velilerimizin hakkını vermek lazım. Velilerimizin sayesinde; birçok branşta sporcu sayısı yeterli sayıda olmadığı halde basketbolda böyle bir sıkıntı yoktur.
Her Kulüp birçok branşta hizmet verir; tabi bu hizmetleri yaparken maddi kaynaklara ihtiyaç duyulur bu ihtiyaçları karşılamak çok kolay değildir. Kendi kulübüm olduğundan dolayı DSİ Spor kulübü Basketbol şubesinin giderlerine bir göz atalım. Geçen yıl Başkanımız Kemalettin Yentimur’un ve yönetim kurulumun kendi imkânlarını zorlayarak 50.000 TL civarında harcama yaparak başarılı bir sezon geçirmemizi sağlamışlardır. Rekabet ancak iyi bütçelerle olur. Kemalettin Yentimur alt yapılarda ilk defa 5 tane basketbolcu transferi yaparak DSİ Sporu çok iyi bir sezon geçirmesini sağladı. Diğer Kulüp Başkanları da Kemalettin Yentimur’u örnek alarak basketbol şubelerine daha fazla bütçe ayırarak kaliteli bir ligimizin olmasını sağlarlar; böylece ilimizi dışarıda daha iyi temsil etme şansını yakalarız.
Şimdi ise hem çocukları kulüplere hizmet verip hem de kendileri maddi manevi destekleyen velilerimizden bahsedelim. Şükret Yıldırım ve Sadullah Kara gibi sporcu velilerimiz biz basketbola hizmet verenlerin her zaman yanların da olmuşlardır, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamışlardır teşekkürler.
BEYAZ SARAY kesinlikle spor ve sporcunun dostu. Sadece Basketbola değil diğer branşlara destek veriyor. İl Temsilciliğim döneminde Beyaz Saray Hacı Kadir Çakmak Bey sayesinde Erzurum’un ilk Minikler Şöleni olan 10 takımlı Beyaz Saray İçim Smartt Minikler şölenini yaptık. 110 Sporcuya çeşitli hediyeler ve 110 tane eşofman takımı hediye etti Hacı Kadir Çakmak Beyin katkılarıyla o gün 110 çocuğa vesile olduğu turnuvadan en az 60 tanesi şu an basketbol oynuyor sağolasın Hacı Kadir Çakmak bey.
Hamza Cimilli’yi tanımayan yoktur ama ben biraz bahsedeyim. Yıllarca Erzurumspor’a önce sporcu olarak, daha sonra her kesimin takdir ettiği Başkan olarak çok iyi bir şekilde hizmet vermiş bir kişidir. Basketbola oğlu ve emektar yeğeni Hamit Oğraş hizmet vermesinin yanında Hamza Cimilli bey sadece DSİ Spora değil diğer takımlara maddi ve manevi desteklerini esirgememiştir. Hamza bey bir bakmışın deplasmanda yanımızda, bakarsın minibüsünü bize haftalarca vermiş. Bir bakarsın maçtan sonra sporcularıma yemek yedirmiş, bir bakarsın formalarımızı yaptırmış sağolasın Hamza bey.
Yukarda bahsettiğim ve unuttuğum Gönüllü hizmet veren değerli şahısların sayısı artınca daha fazla sporcunun iyi şartlarda yetişmesi ve spor yapma imkânına kavuşacaktır.
3. Ligdeki Dursun Katkat ve Hamit Kavurmacı Yönetimindeki Atatürk Üniversitesi Basketbol takımımız hafta sonunda oynadıkları 5. Maçlarında Yozgat gençliği 80-67 yenerek 2. Galibiyetini almış oldu. Kalan maçlarda fazla ümit vermese de bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum.
Hocamız Hamit Kavurmacı ve Nesrin Kavurmacı çiftinin Aslı Ceren den sonra Ahmet Ege aramıza katıldı; iyi bir basketçi olacağına inanıyorum analı babalı büyütmesini nasip etsin.
Haftaya salıya buluşmak niyetiyle…

Editör

Anahtar Kelimeler:
GÖNÜLLÜLER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
musa tepeler 2011-11-24 09:51:06

onur etmek güzel onuru hak ediyorlar