ASRIN GÜREŞÇİSİ, FEDERASYON BAŞKANI OLDU

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına seçildi. Yerlikaya’nın başkanlığındaki federasyonun yönetiminde eski güreşçi olan Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da yer aldı.

23 Ekim 2012 Salı 09:58
ASRIN GÜREŞÇİSİ, FEDERASYON BAŞKANI OLDU



Birol ÇELİK'in haberi

Türkiye Güreş Federasyonu'nun (TGF) Olağan Genel Kurulu'nda Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya başkanlığa seçildi. Büyük Anadolu Termal Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, tek listeyle gidilen seçimlerde, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak, oy sayma işlemine geçildi. Genel kurulda, kullanılan 199 oyun 172'sini alan Hamza Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu'nun 45. başkanı oldu. Güreş Federasyonu'nun yeni yönetim, denetleme ve disiplin kurulları şu isimlerden oluştu:

“Yönetim Kurulu: Ali İhsan Ölmez, Hamdi Topçu, Yüksel Seçkin Saruhan, Osman Develioğlu, Ünsal Sertoğlu, Metin Kilçi, Nail Erdoğan, Haydar Kemal Kurt, Latif Çakmak, Ali İhsan Kabakçı, Mehmet Genç, Ali Rıza Koç, Hüseyin Sözlü, Mehmet Genç, Denetleme Kurulu: Selahattin Uyan, Zeki Gül, Disiplin Kurulu: Bülent Çiçekçi, Ethem Acar, Üzeyir Özdemir, Muhammet Numan Ergin, Fatih Arslan”

 

“El ele gönül gönüle olacağız”

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, seçimlerle ilgili yaptığı konuşmada,

kendisine oy veren tüm delegelere teşekkür etti. Yerlikaya,  ''İlk konuşmamda söyledim, el ele, gönül gönüle, ben-sen olmadan biz olacağız. Birlik olup güreşimizi hep birlikte layık olduğu yerlere çıkarmak için elimizden geleni yapacağız'' dedi. Birlik ve beraberlik içerisinde önemli projeler gerçekleştireceklerini ifade eden Yerlikaya, güreş sporunun tıpkı eski günlerdeki gibi iyi bir konuma gelmesi için yoğun çaba harcayacaklarını söyledi.

 

Sertoğlu: “Güreş için çalışacağız”

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da, federasyonun yönetiminde yer almasından ötürü son derece mutlu olduğunu bildirdi. Sertoğlu, “Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya ile birlikte Türkiye’deki güreş sporu çok iyi bir konuma gelecektir. Yeni bir dönemin içerisine girdik. Güçlü, dinamik ve enerjik isimlerden oluşan yönetimimizle Doğu’daki potansiyeli de harekete geçireceğiz. Güreş merkezi olan Erzurum, tıpkı eski günlerdeki gibi popülaritesine geri dönecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 23.10.2012 10:27
Anahtar Kelimeler:
Hamza Yerlikaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.