Büyük uğraşlar sonrasında AÜ’nün temel atma görüntülerine kavuştuk…

65’nci yılına giren ve dün törenlerle yeni akademik yıla merhaba diyen Atatürk Üniversitesi’nin ilk temellerinin atıldığı günün izlediğim görüntüleri, Kayahan’ın ‘’Bir Aşk Hikayesi’’ şarkısının sözleri gibi oldu.

Dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ve Başbakan Adnan Menderes’in özel uçakla Erzurum’a gelişi ile başlayan görüntülere ilk defa rastladığım için hem inanılmaz heyecanlandım, hem de duygulandım.

Atatürk Üniversitesi İletişim Direktörü Prof. Dr. Besim Yıldırım’ın odasında ilk defa izlediğim TRT’ya ait görüntüler, o tarihi kutlu günü doyasıya anlatıyor bir kere.

Başbakanlık arşivinden uzun arayışlar sonrasında çıkartılarak kurgulanıp yayına verilen temel atma töreni, siyah beyaz film gibi olmuş gerçekten.

Protokolun gelişinden, temel atma törenine ve katılımı sağlayan, ilime ve kültüre ne kadar önem verdiği belli olan Erzurum halkının evlerine dönüşüne kadar güzel bir kurgu ile anlatılan film, derdi ve davası Erzurum olan herkes için de elbette ki duygulandıracak.

Özellikle ellerinde Türk bayrakları ile araçlarla temel atılacak alana gelen protokol üyelerine yolun her iki tarafındaki milli kıyafetlerini giymiş atlı süvarilerin eşlik etmesi, bu aşk hikayesi filmine daha bir anlam katmış.

Artık Youtube’den de izlenilme imkanı veren temel atma töreni görüntülerinin şehir arşivine dahil edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürler.

Aziziye’nin yeni’çeri’leri!

Aziziye Belediyesi tarafından termal yolla üretilen domatesler, sadece ilin değil, Türkiye’nin de gündeminde.

Gün geçmiyor ki artık ulusal basında üretilen domatesler ile ilgili bir haber çıkmasın.

Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın hemen hemen hergün sosyal medya hesabından paylaştığı domates üretimi ile ilgili haber ve görüntüler, kamuoyunun da ilgisini, dikkatini çekiyor.

Domatesler için artık geyikler de yapılır iken, Yeniçerilere atıfta bulunularak sosyal medyada gördüğüm bu görsel de Aziziye Belediyesi’ni gündemde devam ettiğini gösteriyor.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Boş silahtan değil, boş insandan kork. Çünkü şeytan içi boş silahı değil, aklı boş insanı doldurur! (Anonim)

DUVARIN DİLİ : Vasiyetimdir. Kalbimde ölenler kabrime gelmesinler!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.