Tüm zamanların en kalabalık gün ve haftalarını yaşıyor...

Bu yazıyı yazarken başlık olarak ‘Palandöken pik yaptı’ başlığını atmayı düşündüm ama ‘googleamca’ya baktım, bu başlıkla çok önceden bir yazı yazılmış ve ilginçtir o yazıyı da yine bu köşede ben yazmışım, o başlığı ben atmışım.

22 Nisan 2022 tarihli bu köşede yer verdiğim yazıda, Palandöken’in pandemi sonrası adeta insan ve araç hücumuna uğradığına, tesislerin yetersiz duruma geldiğine dikkat çekmişim.

Meğer o zaman Palandöken’e bir kış boyu 400 bin civarında bir geçiş varmış da öyle demişim ama şimdi hem de sadece 2,5 aylık sürede bu rakamın 680 binlere geldiğini öğrenmiş durumdayım, ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım, iyi mi?

Palandöken’e çıkanlar da farketmiştir o yoğunluğu, Kasım son haftası itibariyle bu ana kadar tüm zamanların en fazla kalabalığı yaşanmış Palandöken’de.

400 binlik o sayı karşısında bu rakam 700’lere ulaşmış ki, bu aynı zamanda önceki yoğunluğun yarıdan fazlası demek oluyor ki, muhteşem bir şey bu!

***

Haa, tüm kalabalık ile ilgili bu sayıları paylaşan da ben, o, şu, bu değil, bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin dağdan sorumlu genel müdürü Selim Bağrıyanık.

Sevgili genel müdürüm, özellikle hizmet kalitesinin yüksekliğine verdiği yoğunluğu artık karşılayamaz hale geldiklerine dikkat çekerken, ‘’Evet, bu gösteriyor ki yeni tedbirler, hizmetler ilave etmemiz gerekiyor. Normal kayak ve kızak için bu kadar kişi geçiş yapıyorsa dağa, bizim de dağ paydaşları olarak kendimizi yenilememiz, geliştirmemiz gerekiyor. Artık yamaç paraşütü başta olmak üzere yapmayı planladığımız etkinlikler karşısındaki yoğunluğu daha düşünemiyorum bile...’’ değerlendirmesinde bulunuyor.

Ez cümle, 2022’de ki o kalabalık karşısında ne demişsem aynısını diyorum.

Bu haliyle kalabalıkla başedilemeyecek, herkes kendini ona göre ayarlasın, ona göre konumlandırsa çok iyi olacak.

Bu benim son kararımdır!

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İnsan insana iyi gelmeli. Gelmeyecekse hiç gelmemeli!(Nazım Hikmet)

DUVARIN DİLİ: Neyse ki herkes delirdi de dikkat çekmiyoruz!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.