Yeni bir semtimiz daha oldu. Hem de ismini bizatihi Sekmen koydu!

Orta Mumcu!

Yöneticiliğini eğitimci, yazar, aynı zamanda Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanlığını da yürüten Murat Ertaş’ın yaptığı Aksaçlılar grubu, kısa bir aradan sonra yeniden biraraya geldi.

Aralarında çok sayıda saygın kişinin de yeraldığı Aksaçlılar grubu, bu defa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in misafiri olarak buluştu.

Buluşma yeri de Büyükşehir Belediyesi’ne ait Olimpiyat Parkı’ndaki gemi kafeydi.

Üç tarafı su ile kaplanan gemi kafe de böylelikle ilk toplu konuklarına merhaba demiş oldu.

Balık ve irmik helva ikramının da yapıldığı buluşmada konuklarına hoş geldin diyen başkan Sekmen, burada bir konuşma yaptı ve çalışmaları hakkında hazirunu bilgilendirdi..

***

Sosyal belediyecilik anlamındaki çalışmalarını anlatırken bazen yer ve tarih konusunda unutkanlık yaşayan ve yanında bulunan kurmaylarından yardım alan Mehmet Sekmen, özellikle Mumcu olarak bilinen bölgede yeni düzenlemelere gidildiğini açıkladı.

Yukarı ve Aşağı Mumcu Mahallesi olarak bilinen bölgenin tam orta alanına denk gelen Aşağı Mumcu camiinin de kapsamlı bir restorasyona tabi tutulacağını anlatan Sekmen, ‘’Ben bu caminin olduğu yere Orta Mumcu diyorum. Bu ismi ben koydum. Çalışmaları yürütürken burasını artık Orta Mumcu olarak değerlendiriyoruz’’ diye konuştu.

Daha lise talebesiyken muvakkat işe girmiş.

İbrahim Aydemir eski bir DSİ’ciymiş!

Yeni Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz’un göreve gelmesiyle başta bölgedeki barajlar olmak üzere bir çok konuda hizmet çıtasını yükselten DSİ’nin hafta sonu konuklarından biriydi AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir.

2 saate yakın Bölge Müdürü Yavuz ile görüşen ve çalışmalar hakkında bilgi olan İbrahim Aydemir, geçmişte kısa bir dönem de olsa DSİ’de çalıştığını söyledi.

Henüz lise son sınıf talebesi iken muvakkat olarak DSİ 8.Bölge Müdürlüğü’nde işçi olarak işe girdiğini belirten ve o günlere ait bazı anılarını paylaşan Aydemir, Üniversiteyi kazanınca kendi isteğiyle ayrıldığını belirtti.

DSİ’nin çok önemli bir yatırımcı kurum olduğuna işaret eden Aydemir, çiçeği burnundaki yeni bölge müdürünün çalışmalarından memnuniyet duyduklarını ve bu çalışmalarını yakından takip ettiklerini anlattı..

Zaruret olmadığı müddetçe Ağustos ayını memleketi Erzurum’da geçireceğini anlatan Aydemir’in giyindiği ceketin yakasında daha önce uzun bir süre başkanlığını yaptığı DOSİAD’ın rozetini takması dikkatlerden kaçmadı.

Aydemir, kısa adı DOSİAD olan Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kendi döneminde çok kıymetli çalışmalar yaptığını, bu çalışmalar ışığında bölge kalkınması için hazırladıkları raporların bir çoğunu vekil olarak gerçekleştirmiş olmanın hazzını yaşadıklarını anlatırken, DOSİAD’ın rozetinin bir çok ceketinin yakasında bulunduğunu kaydetti..

Hoş geldin deniz!

Olimpiyat parkında yeralan Gemi kafenin etrafını saran mini gölde gördüğümüz bot keyfi, Erzurum’un modernliğe ne denli açık ve bu konudaki çalışmaların kıymetli olduğunu gösteriyor bizlere..

Kimileri tarafından zaman zaman ‘’Sekmen Erzurum’a deniz getirdi’’ şeklinde abartılı övgülere mazhar olan manzara herşeye rağmen görenleri büyülüyor, pozitif etki yaratıyor..

Bu arada göl sadece görülesi hoş bir manzara olarak kalmayacak, itina ile bakılacak ve de korunacak bu alan kışları buz pateni için buz sahasına dönüştürülecek, ayrıca da alabalık üretilecek, yeni bir sektör oluşturulacak..

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Öyle büyümüş ki içimizdeki yalnızlık. Sevilmeyi beklerken, beklemeyi sevmişiz! (Cemal Süreya)

DUVARIN DİLİ : Sen benim yıkık şehrime, sahil kenarımsın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-08-11 06:21:56

Nereden nereye lise talebesi dsi de çalışıyorken şimdi üniversite mezunları boş geziyor