Pazartesi günü ‘’Erzurum’daysanız bu şehrin milli sporu kayaktır, öğrenmek gerekir’’ diyen Vali Mustafa Çiftçi’nin iki hafta süren kayak dersleri aldığını ve artık kaymayı öğrendiğini ifade eden paylaşımını görünce, hocası, Kayak Vakfı Başkanı milli kayakçı Atakan Alaftargil’i aradım, ‘’Vali bey nasıl bir öğrenciydi?’’ diye sordum.

‘’Herşeyden önce algıları açık. Sakin, garantici. Becerikli, başarı odaklı. Adaptasyonu süper’’ diyen Alaftargil, ‘’Kayağı severek öğrenmek istemesi en büyük artısı. Kısa sürede öğrendi ve artık tek başına kayabilir’’ değerlendirmesinde bulundu.

Polat Otel’in pistinde başlayan, Ejder’de son bulan eğitim çalışmalarından başarılı çıkan Vali’nin Palandöken’e ‘özel’ gözüyle bakmasının kıymetli olduğunu söyleyen Atakan Alaftargil, daha çok keşfedilmesi gereken bir dağ olan Palandöken’in mutlaka daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini de söyleyen Vali Çiftçi’nin enerjisine hayran kaldığına işaret etti, sadece kendisinin değil, eşinin ve burada bulunan bir oğlunun da kısa sürede kayak öğrendiğinin altını çizdi..

***

Kuşkusuz Erzurum’a her gelen Vali illa ki kayakla tanışmış, çoğusu yarım yamalak da olsa öğrenmiştir.

Ama Mustafa Çiftçi’nin hem de iki hafta sonları talep ettiği özel eğitimi yapmış olması, dikkat çekicidir bu sadece kendisi için değil, Palandöken için de kıymetli bir şeydir.

Kayak öğrenmiş olmanın keyfini yaşayan ve tadan Çiftçi’nin bu konudaki paylaşımını da ben çok önemsedim.

İşte Vali beyin günün sonundaki paylaşımı: When you in Rome, do Romans. (Roma’daysan Romalılar gibi davran) der, bir İngiliz atasözü.

Eğer, Erzurum'da iseniz bu şehrin milli sporu kayaktır ve Palandöken'de kayak öğrenmek gerekir.

Geçen hafta, Erzurum Kayak Vakfı Başkanı, pozitif enerji kaynağı Atakan Alaftargil hocamız nezaretinde başlayan kayak derslerimiz kısa sürede semeresini verdi ve bu hafta Palandöken Dağı'nda kayak keyfi yaşadık.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Fazla kurcalamayın hayatı. Vicdanınız temizse, yüreğiniz de güzelse yaşayın gitsin işte! (Can Yücel)

DUVARIN DİLİ: İnsanlar da fotoğraf gibi. Ne kadar büyütürsen o kadar düşüyor kalitesi!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.