2023 yılı Kasım ayında Erzurum’dan en fazla ihracat yapılan ülke Almanya. Bu ülkeyi sırasıyla, BAE, Irak, ABD ve İtalya takip etti. İthalatta ise ilk sırayı Çin aldı. Rusya, Almanya, BAE ve ABD izledi. Ya İsrail..?

Evanjelist ABD’nin desteğiyle, Siyonist İsrail tarafından üç buçuk aydır Filistin’in Gazze şeridinde, katliam devam ediyor. Sözüm ona boykot yapıyor, daha doğrusu yaptığımızı sanıyorduk. Bırakın boykotu İsrail ile ithalatta ülke olarak rekorlar kırmışız..! Hani, ‘Şunlar İsrail malı, vicdanınız varsa sakın almayın’ ya da ‘Şu markalar İsrail'i destekliyor, aman kullanmayın’ diyenler vardı. Birde satın aldığı kolayı dökerek içindeki zeka cevherini ortaya saçanlar… Hepsi birer hikayeymiş.

TÜİK Kasım ayı dış ticaret verilerine göre, İsrail’den en yüksek ithalatı Kasım ayında yapmışız. Bir yandan siyasetçilerden sokaktaki vatandaşa kadar İsrail’e karşı esip gürlemiş, sonra da katliamın en şiddetli zamanında İsrail’den en yüksek ithalatı yapmışız! İsrail’e 301 milyon dolarlık mal satarken, 128 milyon dolarlık da mal almışız. Kasım ayında katliam şiddetlendikçe, bizim ithalatımız da o oranda zirveye çıkmış...

Sosyal medyada, çarşıda pazarda market raflarında hafiyeliğe soyunanlar... Filistin’e destek için ya da bu bahaneyle yürüyüş yapanlar... İsrail’den yapılan ithalatı neden yüzde 60 artırdık, hani boykot edecektik? Hadi bizim savaşımız değildi dedik çıktık işin içinden çoğumuz, peki vicdanımıza ne oldu? Çoluk çocuk bombalanırken kendimizi tutmak bu kadar zor muydu? Dindaşlığı bir kenara bırakıyorum, bu kadar mı insanlıktan çıkmıştık ey ahali?

Ama ‘O mallar ara mal ve yatırım malı’ diyorsanız, o daha kötü… Bırakın milletin kahvesiyle, kolasıyla uğraşmayı! Rekor kıran bu ithalatı durdurmaya cesareti olan var mı onu söyleyin. O el kadar çocukları sinagogların altındaki gizli mahzenlerde, kıtır kıtır kesen şapkalı amcalara ayıp olur. Kahrolsun İsrail’ deyip, ‘Mehmetçik Gazze’ye’ demek çok daha kolay. Olmadı hem de hiç olmadı, hanım efendiler, beyefendiler, sevgili gençler..!

Bari bu ticaretin durdurulması, en azından artmasının önlenmesi için bir protesto yapın diyeceğim ama boş verin. Bakın keyfinize, edin bedduanızı, yaşayın hayatınızı..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sena 2024-01-27 14:46:27

Yuh olsun bizlere. Bende boykot yapılıyor sanıyordum.

Avatar
Tuğçe 2024-01-26 15:49:13

Bir gemiyi Filistin'e sokamadik ama 700 küsur gemi İsraile giderken Üretecek bahanemiz çoktu dersiniz

Avatar
Temel Aydın 2024-01-26 13:41:00

Acı ama gerçek. Bende boykot yaptığımızı zannediyordum.

Avatar
Ayhan Varol 2024-01-26 11:31:04

Haklısın ama yürüyüş tepkilerinin etkisi olduğunu biliyoruz. Bu katliamı durdurursa Avrupa durdurur. Biz ciddiye bile almıyoruz halen daha. Umudumuz gavurlarda.

Avatar
Hatem 2024-01-26 11:26:37

Hadi ya müslüman ülkemin umurunda değil demek ki. Yazıklar olsun bizlere.

Avatar
Leyla 2024-01-26 10:18:13

Üzgünüm maalesef haklısınız. Lüks hayatımzdan vazgeçemiyoruz. üzgünüm