ENER'DEN "23 TEMMUZ EKONOMİ KONGRESİ" ÖNERİSİ

Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum Kongresi’nin yıldönümünde “23 Temmuz Erzurum Ekonomi Kongresi” önerisinde bulundu.

24 Haziran 2014 Salı 08:00
ENER'DEN
23 Temmuz 1919’da gerçekleştirilen kongre sonrasında istiklal mücadelesinin en önemli kararlarının dünyaya ilan edildiğini hatırlatan Aksu, “3 Temmuz’da Erzurum’da başlayan süreç, Türkiye cumhuriyeti için ‘her şeyin başladığı’ tarihtir. Böyle muhteşem günlerin yıldönümlerinin yeni dirilişlere, yeni silkinişlere, yeni atılımlara kılavuzluk edecek muhteva ve şuurda kutlanması gerekiyor” dedi.

İşte ENER Başkanı Aksu’nun konu hakkındaki açıklaması şöyle;

“Şimdiden hızlı bir hazırlık çalışması yapılırsa 23 Temmuz 2014’te ilk Erzurum Ekonomi Kongresini toplayabiliriz. Böyle bir etkinliğin, şehir kalkınması açısından önemli olduğuna inanıyoruz.

23 Temmuz kongre yıldönümünü, alışılagelmiş kutlama kalıplarının dışına taşımamız mümkün. Büyük bir tanıtım ve ekonomik etkinlik paketine dönüştürülecek etkinlikler zincirini “23 Temmuz Ekonomi Kongresi” başlığı altında formüle edebiliriz.

23 Temmuz Ekonomi Kongresinin genel çerçevesini şu şekilde belirleyebiliriz:

Her yılın 23 Temmuz’unda başlayıp, 3 gün sürecek ekonomi kongresinde her yıl şehrin ekonomik öncelikleri, acil yatırım ve hizmet ihtiyaçları üzerinde görüşmeler yapılabilir. Ortak akıl zemini yaratılarak müşavere ortamında değişik fikirlerin tartışılmasına imkan ve fırsat tanınabilir.

Türkiye’nin dört bir bucağına dağılmış akademisyen, yönetici, iş adamı hemşerilerimizin bir araya geleceği bereketleri beyin fırtınası ortamında önümüzdeki yılın ‘ekonomik acil eylem planı’ belirlenebilir. Vizyon güncellemesi yapılabilir.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Vilayet, Üniversite ve ETSO organizasyonun önderliğini yapacağı etkinliğe; ülke çapındaki hemşehri dernek ve vakıflarının seve seve omuz vereceğine inanıyoruz.

Böyle bir etkinliğe siyasi çevrelerin de büyük alaka göstereceğinden eminiz.

Geleneksel hale getirilecek “23 Temmuz Ekonomi Kongresine” Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Bakanlar ve üst düzel bürokratların iştirak edeceklerine inanıyoruz.

ERZURUMA AÇILMIŞ BULUNAN BÜYÜK GÖNÜL KREDİSİNİ HİZMET VE YATIRIMA DÖNÜŞTÜRMEK ERZURUMLUNUN GÖREVİ…

Erzurum’a devlet ve siyaset ricalinin ‘gönül kredisi’ sonsuzdur. Bunu biliyoruz, seziyoruz; tezahürlerine tanıklık ediyoruz. Yeter ki şehir olarak biz bundan istifade etmesini bilelim; sevgiyi, şükranı, ilgiyi kelimelerin manyetik alanından çıkarıp eyleme tahvil edelim.

Önce biz hiç aklımızdan çıkarmayalım; Erzurum, sadece tarihi ile değil, hali ve istikbaliyle de büyük önem atfedilen bir ‘yüksek ruhlu şehir’dir. Hatırı, millet nezdinde Palandökenler kadar yücedir.

Öyleyse gelin konu üzerinde ciddiyetle duralım. 23 Temmuz’u vesile kılarak “Erzurum’u Dünya Kenti Haline Getirme ” stratejilerini ulusal boyutta tartışacağımız bir zemin yaratabilir miyiz, düşünelim, taşınalım. “

Editör

Son Güncelleme: 24.06.2014 08:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.