BURASI ERZURUM

Palandöken’den kent merkezini izleyenler son 1 haftadır aynı manzarayı görüyor. Şehrin üzerine kabus gibi çöken duman tabakası kar yağışının etkili olduğu Cuma gününden itibaren Pazar gününe kadar azaldı, Pazar gecesinden itibaren tekrar yükselişe geçti.

12 Aralık 2011 Pazartesi 22:36
BURASI ERZURUM
CEM BAKIRCI

Hafta sonunda gün boyu 100’lü rakamları geçmeyen partikül madde miktarı, Pazar günü ve dün sınır değerlere yaklaştı.
 
RESMİ RAKAMLAR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internette http://www.havaizleme.gov.tr adresinden izlenen ulusal hava kalitesi izleme web sitesinde yer alan bilgilere göre, Cumartesi günü partikül madde(Duman)en yüksek düzey saat 18.00’de 174 mikrogram/metreküp olarak ölçüldü. Partikül madde miktarı, yağışın etkisini yitirdiği Pazar günü ise saat 16:00’da 250, 20.00’de ise 399 rakamına ulaştı. Partikül madde miktarı okul ve resmi kurumların açıldığı dün ise soğuk havanın da etkisiyle saat 00:00’de 407’ye çıktı. Dün gün boyu 200 mikrogram/metreküpün altına düşmeyen partikül oranı saat 17.00’da ise 401 rakamını gördü.
 
BÖLGEYE GÖRE YÜKSEK
Resmi verilere göre, Erzurum, gün gün değişmekle beraber, partikül madde miktarının en yüksek çıktığı il olarak görülüyor. Dün yapılan ölçümlere göre, anlık verilere göre, partikül madde miktarı saat 17.00’de Ardahan’da 416 mikrogram/metreküp olarak tespit edildi. Erzurum’da ise aynı saatte yapılan ölçümde partikül madde miktarı 401 olarak belirlendi. Kars’ta saat 17.00’de yapılan ölçümde partikül madde miktarı 307 olarak belirlendi. Kükürt dioksitte ise Hakkari 1074 mikrogram metreküp ile ilk sırada yer aldı. Erzurum’da dün kükürt dioksit oranı 110 olarak ölçüldü.

Editör

Anahtar Kelimeler:
BURASI ERZURUM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.