Zeynal’dan Erzurum Şehrengizi

Araştırmacı-Yazar ve Eğitimci Abdurrahman Zeynal’ın dördüncü kitabı “Erzurum Şehrengizi-Mahallelerin Öyküsü” kitabı çıktı.

admin
admin
09 Ocak 2024 Salı 12:35
Zeynal’dan Erzurum Şehrengizi

Kitap Sarayı yayınları arasında yer alan Zeynal’ın dördüncü kitabında “Yaylada bir şehir: Erzurum” öyküsü anlatılıyor. Kitap hakkında bilgi veren Abdurrahman Zeynal, Erzurum’un tarihin derinliklerinden günümüze efsanesi, hikâyesi, söylencesi ve manisi ile bir kültür şehri olduğunu kaydetti.

“Kitap sahifelerini okurken Erzurum’u gezme fırsatı bulacak, çeşmelerinden kana kana su içeceksiniz.” Diyen Araştırmacı-Yazar Zeynal, Erzurum’u tanımlarken, “Erzurum, Hipodromu, Fıkfıklar, Kanlıgöl, Kırk Değirmenler, Tohum Islah İstasyonu ve Sadaka taşlarıyla geçmişe damga vuran mekânlar bütünlüğüdür. Şabakhane, Dabakhane, Akpınar, Cennet Çeşme, Yazıcıoğlu ve diğer çeşmeleriyle insanlara abu hayat sunardı. Top Dağından Boğaza, Abdurrahman Gaziden Kırklar şehitliğine hatıralar bütünlüğü olur hafızalarda yer eder. Tepe Mezarlığından, Tepsi Minareye, Oradan şehre kuş bakışı bakıldığında hatıralar canlanır. Hatıraların toplandığı, şehrin sakinlerinin beyninde, yüreğinde izler bırakmış kültürel ve sanatsal yapılarıyla bütünlük arz eden şehri tanımak, hafızaları yenilemek ve gelecek kuşakları işte bir zamanlar Erzurum böyleydi diyebileceğiniz bir kitap ortaya çıkardık.” dedi.

Erzurum Şehrengizi, şehir kültürüne önemli katkılar sunacağı gibi, gelecek kuşaklar için de “Erzurum böyleydi” tarifini yapacak bir eser olma özelliği taşıyor.

Yerine göre sevineceğiniz, yerine göre üzüleceğiniz, hatıralarınızın canlanıp, yıllar öncesine gideceğiniz kitapla ilgili 0532 326 99 44 telefondan irtibat kurularak bilgi alabilirsiniz.

Editör

Son Güncelleme: 10.01.2024 10:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.