TYB ERZURUM ŞUBESİ’NİN KONUĞU İSMAİL BİNGÖL OLDU

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin “Söylenecek Çok Söz Var” sohbetlerinin 2.si Dernek binasında yapıldı.

01 Aralık 2013 Pazar 14:06
TYB ERZURUM ŞUBESİ’NİN KONUĞU İSMAİL BİNGÖL OLDU
Şair ve yazar TRT Erzurum Radyosu yapımcılarından İsmail Bingöl’ün konuk olduğu sohbette “Aşk imiş alemden her ne varsa” başlığı altında yaptığı konuşmaya katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Şube Başkanı M.Hanefi İspirli’nin takdim konuşmasının ardından sohbete Şair Feyzi Halıcı’nın “Aşk Üzerine” şiiri ile başlayan Bingöl; “Aşk” kavramının anlamından başlayarak; İslâm coğrafyası ve batıda kullanımları ile ilgili bilgiler verdi.

“Aşk” kavramının aslında Hicri 2.asırdan itibaren dünyamıza girdiği vurgulayan Bingöl; “Konuşmamızda aşkın genel görünüşünden söz ederek, onunla ilgili düşüncelerimizi ve bazı başka düşünceleri aktarmaya, şiirlerden örnekler sunmaya çalışacağız. Kendimize zor bir konu seçtiğimizi biliyoruz.

Çünkü; En anlatılmaz kavramlardan biridir aşk ve içerdiği manayı, derinliği, ulviliği idrak etmek çok güçtür. Her ne kadar dillerde çok dolaşsa da ve çoğu insanın kendince bir şeyler söyleyebileceğini düşünsek de; aşk yine de bu değildir ve belki bütün bunları da kapsayacağı gibi, başka şeyledir de aynı zamanda… Yani; büyüklüğünün karşısında bütün başların eğildiği, nice tahtların yıkıldığı, nice kellelerin kesildiği ve nicelerinin kendini onun karşısında aciz hissettiği aşk hakkında; bizim de kısa sayılabilecek bu zaman zarfında çok şey söyleyemeyeceğimiz aşikârdır. Ancak deryadan katreler sunmaya çalışacağız.

Aşkı anlatmak, aşktan söz etmek, kelimeleri aracı kılarak aşkın güzelliğini, aşk ıstırabının ruha tattırdığı acıyı, kederi, hüznü resmetmek, “aşk derdiyle başı hoş” olmaktan daha zor olsa gerek. Zira kelimeler kifayetsiz kalıyor onu tarifte, ondan bir küçük parçayı bile hikâye etmede. Diller susuyor ve yürek konuşuyor.

Ancak yine de insanoğlu onu anlatmaktan, onunla olmanın ve onsuz kalmanın ne olduğunu gâh şiirle, gâh yazıyla ortaya koymaktan geri durmamış, bu cesareti göstermeyi bir kenara bırakmamıştır.” dedi.

Sohbet programının sonunda lise öğrencisi olan ve kendi imkanları ile ebru yapmayı öğrenen Zekayi İslâm İspirli İsmail Bingöl’e bir ebru çalışmasını hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 01.12.2013 14:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.