Kenan Tuna gümbür gümbür

admin
admin
17 Kasım 2023 Cuma 11:32
Kenan Tuna gümbür gümbür

Vedat REFAYELİ

Kenan Tuna, özellikle türküseverlerin yakından tanıdığı, sevilen, sayılan, naif bir isimdir.

Uzun yıllar TRT Erzurum Radyosu’nda ses sanatçısı olarak çalışan, bir süre önce de emekli olan Kenan Tuna, Erzurum yöresine ait türkülerinin yanısıra kitaplarıyla da tanınan bir sanatçı.

Bugünlerde bir çok emekli sanatçı arkadaşının aksine boş durmayan, kitap ve derleme çalışmaları yürüten Kenan Tuna, 30 yıldır üzerinde çalıştığı 4 ciltlik bir kitap ile yeni türküleri ile sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Bir çok kendi derlemesi olan türküyü notaya da alan emektar eğitimci sanatçıyı halk müziği severler daha çok kendisinin de seslendirdiği 'Hani yaylam', 'Hele Dadaş' ve 'Narman gazasında bir gelin gördüm' eserleriyle tanıyor.

Sanatçının kitap ve repertuara girmesi muhtemel türkülerini türküseverler kadar ben de sabırsızlıkla bekliyor, kolaylıklar diliyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.