Hem meşk ettiler hem mest!

admin
admin
02 Şubat 2024 Cuma 11:22
Hem meşk ettiler hem mest!

Vedat REFAYELİ

Nedendir pek bilmiyorum ama çok da sıklıkla takip edemediğim Erzurum’da yayın yapan Kardelen TV’de seyretmeseydim, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Türk Dini Musikisi Meşk Ekibini ıskalamış olacaktım.

Hele de divan şiirinde üstat sayılan sunucu Doç.Dr.Mehmet Göktaş hocayı da öylesine tanımış, geçiştirmiştim şimdi.

Aynı fakülteden Öğretim görevlisi Mustafa Özfidan’ın gayretleri ile 2 yıl önce kurulan Meşk ekibi, Mehmet Göktaş hocanın Perşembe günleri yayınlanan ‘Ahenk ve Mihenk’ proğramında ki performansı, taktire şayandı.

Tamamı İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşan Meşk ekibinin, çoğunluğu da Yunus Emre’nin şiirlerinden oluşan ilahileri ile programa inanılmaz renk kattığını gözlemledim.

Herşeyden önce böylesine seçkin, farkındalık oluşturan bir ekibi oluşturduğu içim fakülte dekanlığının yanısıra Türk Dini Musikisi Ana Bilim Dalı yönetimini tebrik ediyorum.

***

Muhammet Burak Dağ, Sefa Özden, Mehmet Ergen, Muhammet Emin Dağ, Orkun Akçelik, Mert Metin, Osman Nuri İnan, Osman Demirden’den oluşan ses ve saz ekibi, sadece fakültenin değil, Erzurum’un da gururu oldular bence.

Zaman zaman ilçelere giden, bazı etkinliklerde sahne alan ekip, 2 yıl gibi kısa sürede oluşmuş olmasına rağmen maşallah 40 yıllık gibiler.

Fatih Koca hocama selam olsun, bu gençleri de özellikle Ötme Bülbül’ü çalıp söylerken kendisine benzer performansı hissettim.

Proğramın sunucusu Kemal Göktaş hocaya ayrı bir paragraf açmam gerektiğini biliyorum.

Tavrı ve tarzı kesinlikle ulusal bir kanal proğram sunucusu tadında, kutluyorum.

Tam bir şiir adamı.

Ezberi kadar okuması, vurgusu on numara.

Hayati İnanç’ı hatırlatıyor bana.

Ayrıca, Kardelen TV’yi de saklı kalan bu programa gösterdiği ilgi ve ısrarından dolayı tebrik ediyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.