Gara camışları üçledik!

2 kıtalık hüzzam türküye bir kıta daha eklendi...

admin
admin
18 Ocak 2024 Perşembe 11:54
Gara camışları üçledik!

Vedat REFAYELİ

Kaynak kişisi Muharrem Akkuş olan ‘Gara camışları vurdum bayıra’’ adlı hepimizin de illa ki duyduğu, kulağımıza alışkın, ağzımıza pelesenk olmuşbu Erzurum türküsü iki kıtadan oluşur.

Son dönemlerde genelde Erzurumlu TRT sanatçıları Mehmet Çalmaşır, Nurullah Akçayır ve Aysun Gültekin’in seslendirdiği hüzzam şeklindeki bu ağıt türküye, mahalli sanatçılarımızdan Fikret Şimşek bir kıta daha ekledi.

Özellikle son 4-5 yıldır proğramlarında 2 kıtalık TRT repertuarında yeralan türkü formatındaki ağıtı eklediği üçüncü kıtasıyla seslendiren Şimşek, hikayesini de bildiği parçayı revize ederken bu konuda türkünün kaynak kişisi Muharrem Akkuş’dan da onay ve izin aldığını belirtiyor, bu şekilde daha da parçanın anlam kazandığını söylüyor.

Geçtiğimiz Pazar günü işinsanı Zeki Bayraktutan ile Cem Demircan’ın verdiği bir yemekte de bu parçayı yine üç mısra olarak okuyan Fikret Şimşek’in ilave ettiği üçüncü kıta şöyle: Karacamış vurdu benim yârimi/ taktı buynuzunu döktü kanını /Arkadaşlar sardı dört bir yanını/ bu kara bağrıma küstüm gidirem..

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.