CADDEBOSTAN’DA ERZURUM SERGİSİ

12 Mart Erzurum’un kurtuluşu nedeniyle Erzurum Şehir ve Kültür Araştırmaları (ŞEHİRDER) tarafından Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Caddebostan Kültür merkezi’nde Aziziye Direnişi ve Erzurum konulu fotoğraf sergisi açıldı.

13 Mart 2014 Perşembe 11:50
CADDEBOSTAN’DA ERZURUM SERGİSİ
Sergide 9 Kasım’da Erzurum halkının tabyalara yaptığı “Ecdada Saygı Yürüyüşü” ile “Erzurum’un tarihi ve turizm güzelliklerini gösteren fotoğraflara yer verildi.
Serginin açılışında konuşma yapana ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Erzurum’un kurtuluş haftasında Erzurum’un Türk tarihi ve Anadolu açısından stratejik önemini, Erzurum Kongresi’nin milli mücadeledeki yerine değindikten sonra bilhassa Erzurum ahalisinin Rus askerlerini tabyalardan püskürttüğü 9 Kasım Aziziye Direnişi’ne dikkat çekmek istediklerini ifade etti. Murat Ertaş konuşmasında, Erzurum Valisi Sayın Ahmet Altıparmak öncülüğünde 9 Kasım Tabyalar Platformu tarafından 2013’te ilki düzenlenen “Ecdada Saygı Yürüyüşü”nün ikincisine gurbetteki tüm dadaşları ve vatansever herkesi davet etti. Organizasyonda büyük emekleri olan Kadıköy Belediyesi Proje Koordinatörü Asuman Ermurat’a ve destekleri için İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı ile Kartal Erzurumlular Vakfı’na teşekkür eden Ertaş, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e ve Asuman Ermurat’a Erzurum temalı şilt verdi.
Sergi açılışında İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Mehmet Seven ve Kartal Erzurumlular Vakfı Başkanı İlhami Özer de günün anlamını ifade eden konuşmalar yapıp ŞEHİRDER’e ve sergi açılışına gelenlere teşekkür ettiler.
Fotoğraf sergisine İstanbullular ve gurbetteki Erzurumluların yoğun ilgisi oldu. Duygulu anların yaşandığı sergide dadaşlar hasret giderirken birçok kişinin 9 Kasım’daki yürüyüşe gelme kararı aldığı gözlemlendi. Kadıköy’de Caddebostan Kültür Merkezi’nin giriş katındaki Aziziye Direnişi ve Erzurum temalı sergi 16 Mart Pazar’a kadar sergilenmeye devam edecek.

Editör

Son Güncelleme: 13.03.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.