YÜREĞİNİ HALKINA AÇTI, ALÇAK BİR SALDIRIYA UĞRADI

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan makamında uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralandı. Başkan Orhan, ambulansla kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alındı.

17 Şubat 2015 Salı 23:44
YÜREĞİNİ HALKINA AÇTI, ALÇAK BİR SALDIRIYA UĞRADI
Gülenyüzü, sempatik yapısı, kapısını ve yüreğini halkına açarak, kısa sürede ilçedeki vatandaşların sevgisini kazanan Başkan Orhan’a yapılan alçakça saldırı, başta belediye personeli olmak üzere ilçede büyük üzüntüye yol açtı.
Hastaneye akın eden onlarca vatandaş saldırıyı kınarken, sosyal medya hesaplarından da çok sayıda vatandaş, saldırıyı kınayarak Başkan Orhan’a geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de, eski danışmanı olan Başkan Orhan’ın sağlık durumuyla ilgili sürekli bilgi aldı ve twitter hesabından geçmiş olsun dileklerini paylaştı.
DÖVÜŞTÜRDÜĞÜ KÖPEKLERİNE BARINAK İSTEDİ
Olay, bugün saat 12.45 sıralarında Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın makamında meydana geldi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron işçi olarak çalışan ve bir süre önce istifa eden Eyüp Adanır, birkaç defa belediyeden dövüştürmek için beslediği köpeklerine barınak istedi.
Talebini değerlendiren Başkan Orhan, ilçede bir hayvan barınağı yapabileceklerini ve Eyüp Adanır’ı da burada istihdam edebileceklerini söyledi. Orhan’ın bu teklifini geri çeviren Adanır, bugün öğle saatlerinde belediyeye gelerek direk başkanın makamına girdi ve hiç konuşmadan Başkan Orhan’ı bacaklarından vurdu. Bacağına isabet eden kurşun ile yaralanan Orhan çağırılan ambulans ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sırasında makamda bulunan Başkan Yardımcısı İlhan Umut Aktaş da, koltukla zanlıya müdahale ederken yaralandı. Olaydan kısa süre sonra polis tarafından yakalanan 33 yaşındaki Eyüp Adanır gözaltına alındı.
PROTOKOL HASTANEYE AKIN ETTİ
Belediye Başkanının yaralandığı haberi üzerine, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, AK Parti Aziziye ilçe Başkanı Ertuğrul Sevüktekin, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Demir, AK Parti il ve ilçe başkanları ile teşkilat mensupları, Aziziye eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Dadaşkent Eski Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, partililer ve vatandaşlar hastaneye akın etti.
VALİ’DEN AÇIKLAMA
Yaklaşık 30 dakika Başkan Muhammed Cevdet Orhan'ın yanında kalan Vali Ahmet Altıparmak, hastane çıkışında yaptığı açıklamada Cevdet Orhan'ın saat 13.00 sularında Aziziye doğumlu Eyüp Adanır tarafından vurulduğunu bildirdi. Başkan Orhan'ın saldırgan Adanır'ı daha önceden tanıdığını ve bu nedenle rahatlıkla makamına kabul ettiğini belirten Ahmet Altıparmak, şöyle dedi:
"Belediye başkanımızın daha önceden tanıdığı bir şahıs. Onun için rahatlıkla makamına kabul ediyor. Demek ki kafasında kurmuş gelmiş ki 7.65 silahını çıkarıp vurmuş belediye başkanımızı. İki boş kovan bulduğumuzdan dolayı iki el ateş etmiş diye düşüyoruz. Kurşunlardan biri bacağından girip diğerinden çıkmış. Öbür bacağında da yaralama var. Başkanın kendisiyle görüştüm. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Saldırgan elimizde. Daha önceden de bazı talepleri varmış. Bir talebi olmuş daha önceden belediye başkanlığımızdan. O talebini başkanımız zaman içinde yerine getireceğini söylemiş ama demek ki kendi kendine kurmuş bunu. Bu biraz daha adli soruşturmayla ortaya çıkacak şeyler."
REKTÖR’DEN AÇIKLAMA
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise Muhammed Cevdet Orhan'ın sağlık durumuyla ilgili şu bilgiler verdi:
"Kurşun sol diz üstünden giriyor. Sol bacaktan giren ve çıkan kurşun sağ bacakta yumuşak doku içerisinde. Atardamarda ve sinirde hasar yok. Toplardamarlarda kısmen hafif bir kanama olabilir. Hayati tehlikesi yok. Müşahade altında kalıyor."
SEKMEN, HERKESİ RAHATLATTI
Öte yandan Pazaryolu ve İspir İlçelerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, akşam saatlerinde kurmaylarıyla birlikte hastaneye gelerek, Başkan Orhan’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Orhan’ın sağlık durumuyla bizzat ilgilenen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçakla görüşen Sekmen, yoğun bakım ünitesi önünde bekleyen kalabalığı rahatlatan açıklamayı yaptı.
Sekmen, Başkan Orhan’ın durumunun iyi olduğunu ve birgün yoğun bakımda müşahede altında tutulacağını belirtti.

Editör

Son Güncelleme: 17.02.2015 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.