'Yok' demenin başka bir yolu!

Yakutiye Belediye Başkanı Uçar’dan esprili yaklaşım.

admin
admin
25 Aralık 2023 Pazartesi 12:37
'Yok' demenin başka bir yolu!

Vedat REFAYELİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü merhum sanatçımız Raci Alkır’ın adına koro Dersliği açılışı öncesinde Rektör ile Yakutiye Belediye Başkanı arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Vali Mustafa Çiftçi’nin de hazır bulunduğu Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Berkli’nin odasında, Üniversiteye ait 4 cami bulunduğunu söyledi, bunlarla ilgili bilgiler verdi.

Bir camilerinin de MNG alışveriş merkezinin yakınındaki çiftlik alanında olduğunu ama bu camiinin lojmanı bulunmadığını söyleyen Rektör. Prof. Dr. Çomaklı, belediye başkanı Mahmut Uçar’dan lojman yapımını üstlenmesini istedi.

İmam ve müezzini lojman olursa tutabildiklerine işaret eden rektör hocaya, burada Vali Çiftçi de hak verdi.

Vali, ‘’Çakılı kadro istiyorlar’’ ifadesini kullandı.

Ancak Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, daha önce Üniversiteye ait camilere çok yardımda bulunduklarını belirtirken, lojman konusunda yok demedi ama herkesi güldüren bir cevapla rektör beye karşılık verdi:

Böylesine büyük hayırlar ancak Büyükşehir’e yakışır!

Bu, rektöre yok demenin başka bir şekli oldu.

Odada bulunanlarda gülümsemeye yolaçan bu espri, Uçar’ın bu işi Büyükşehir’in yapmasını istediği şeklinde yorumlanırken, bunun üzerine Rektörün suskun kalması dikkatlerden kaçmadı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.