ÜLKÜCÜLER ÇAKIROĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

İzmir'de öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Erzurum'da kılınan gıyabi cenaze namazının ardından olaylar çıktı.

23 Şubat 2015 Pazartesi 08:58
ÜLKÜCÜLER ÇAKIROĞLU İÇİN YÜRÜDÜ
Atatürk Üniversitesi Bilim Anıtı önünde öğlen saatlerinde toplanan çok sayıda ülkücü dev Türk bayrağı açarak sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi üzerinden Yakutiye kent meydanına kadar yürüdü.
Ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir getiren grup, "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Şehidim hakkını helal et bize", "Erzurum uyuma şehidine sahip çık" sloganları atarak tekrar kent merkezine döndü.
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, yaptığı açıklamada, vatanı, milleti ve bayrağı için canını hiçe sayarak şehit olan Çakıroğlu'na Allah'tan rahmet, ülkücü camia ve ailesine sabırlar diledi.
Polisin geniş güvenlik önlemi altında yapılan yürüyüşün ardından Lala Paşa Camisi önüne giden yaklaşık bin kişilik grup burada ikindi namazının ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Kılınan namaz sonrası tekbir getirip slogan atarak yürümeye devam eden grup merkez Yakutiye ilçesindeki HDP il binasının olduğu Mahallebaşı semtine yürümek isteyince polis barikatıyla karşılaştı. Kalkanlarla grubun geçişine engel olmaya çalışan polis ile grup arasında tartışma yaşandı.
Ülkücülerle HDP'liler arasında yaşanan kavgada 3 kişi yaralandı. Polis ülkücüleri dağıtırken HDP il binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup polise taş, sopa ve havai fişeklerle saldırdı. Polis gruba tazyikli su ile müdahale etti. Abluka altına alınan Mahallebaşı’nda olaylar sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 23.02.2015 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.