SEKMEN’DEN GENÇLERE ÇAĞRI: TOPLUMLARA ÖNDER OLUN

AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi kampüsünde ‘Birlik ve Beraberlik İftarı’ düzenledi.

14 Temmuz 2015 Salı 01:58
SEKMEN’DEN GENÇLERE ÇAĞRI: TOPLUMLARA ÖNDER OLUN
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi kampüsünde ‘Birlik ve Beraberlik İftarı’ düzenledi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katıldığı iftar programına, dünyanın değişik ülkelerinden Erzurum’a gelen üniversite öğrencileri de katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının önemine vurgu yaptı. Sekmen, “Ramazan ayı öyle bir ayki cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı bir ay. Öyle bir ay ki, ‘Yok mu mağfiret isteyen, yok mu kurtuluş isteyen?’ diye insanların iyiliğe, güzelliğe davet edildiği bir ay. Her milletin gerek milli, gerekse de dini kutsal olan günleri, geceleri ve ayları vardır. İslam dinimizin en mübarek ayı Ramazan ayı içerisindeyiz ve Rabbimize hamdolsun ki bin aydan daha hayırlı olan Allah’ın Kur’an-ı Kerim’i indirmeye başladığı mübarek Kadir Gecesi’ne kavuştuk. İşte böyle bir mübarek ay içerisinde bulunuyoruz” dedi. Konuşmasında gençlere seslenen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görüyorum ki şuan aramızda dünyanın değişik ülkelerinden Erzurum’da üniversite eğitimi almak için gelen kardeşlerimiz var. Dünyanın birçok yerinde şuanda kardeşlerim savaş halinde, sıkıntı içerisinde, dert içerisinde, huzursuzluk içerisinde. Kimisinin sofrasında bir dilim ekmeği, bir tabak çorbası yok. Kimisinin sofrasında bir bardak suyu dahi yok. Kimisinin sofrasında evlatlar yok, eşi yok, babası yok, annesi yok. Bütün duamız, niyazımız tüm dünyadaki Müslüman kardeşlerimizin huzur içerisinde iftarlarını yapabilmeleridir. Genç kardeşlerim sizler hayata atılacaksınız. Bilesiniz ki, hem kendi rızıklarınızı kazanmanın, hem de içinde bulunduğunuz toplumların daha huzurlu olması, daha refah içerisinde yaşaya bilmeleri için hayata atılacaksınız. Kendinize güvenin, kendinizi iyi bir şekilde geleceğe hazırlayın. Siz ne kadar bilinçli, ne kadar eğitimli olursanız biliniz ki içerisinde bulunduğunuz toplumlar da o kadar huzurlu olacaklar.”

“MANEVİ DEĞERLERİNİZİ ASLA KÜÇÜMSEMEYİN”

Başkan Mehmet Sekmen, gençlere manevi değerleri küçümsememeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Sekmen, şöyle devam etti: “Değerlerinize sahip çıkın, manevi değerlerinizi asla küçümsemeyin. İçerisinde bulunduğunuz ve idare edeceğiniz toplumları asla küçümsemeyin. Sizler, bizler onların arasından çıktık, onların vergileriyle okuma imkânı bulduk. Onlara ne kadar hizmet edersek azdır. İnanıyorum ki, sizlerin gayretleriyle o ezilen, o hor görülen toplumlar ayağa kalkacaklar. Bunun için içerisinde bulunduğunuz toplumlara önder olun, asla geri durmayın. Ezilen, sömürülen insanlarınıza önder olun, onlara ışık saçın, onların yolunu aydınlatın.” Erzurum’da staj yapmak isteyen öğrencilere seslenen Sekmen, “Türkiyeli ve aramızda misafir öğrenci olarak bulunan dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerimize staj imkânı sunmak istiyorum. Hangi branştalar ise ‘Başkanım ben sizin belediyenizde staj yapmak istiyorum. Tecrübemi, deneyimimi geliştirmek istiyorum’ diyenler varsa Belediyemize müracaatta bulunsunlar. O kardeşlerimize iş hayatıyla ilgili staj verelim. Diplomalarını aldıkları zaman daha tecrübeli bir şekilde memleketlerine dönmelerini sağlayalım” diye konuştu. Sekmen, söz konusu buluşmadan ötürü AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Selim Özdemir ile teşkilat üyelerine teşekkür etti. AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanı Özdemir de, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Rabbim devletimize, milletimize zeval vermesin. Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.07.2015 01:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.