ŞEHİRDER’İN KONUĞU PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ OLDU

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği, valiliğin desteğiyle düzenlediği “Şehir ve Medeniyet Konuşmaları” etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştirdi.

19 Aralık 2013 Perşembe 16:58
ŞEHİRDER’İN KONUĞU PROF. DR. CENGİZ ALYILMAZ OLDU
Daha önce Yusuf Kaplan, Prof. Dr. Köksal Alver, Alberto Manguel, Irvin Cemil Shick’in katıldığı etkinliğin son konuşmacısı, aynı zamanda TDK Bilim Kurulu Üyesi, merkezi Tiflis’te bulunan Valeh Hacılar Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı’nın Genel Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz oldu. 

Türk kültür ve medeniyetinin zenginliğinin ortaya çıkmasında çok büyük emekleri olan Prof. Dr. Alyılmaz, katılımcılara görseller eşliğinde “Eski Türk Kültür ve Medeniyet Eserleri” başlıklı üç saatlik bir sunum yaptı. Sunumda Çin’deki “Beyaz Piramitleri”, dünyanın en derin göllerinden Isık gölünün altında kalmış Türk şehirleri, mimari eserlerde ve halkın yaşantısında kullandığı eşyalarda karşılaşılan Türk mühürleri, Anadolu’da ve Orta Asya’da ortak eserler, yazıtlar, gelenekler ve izler, semboller programa katılanlar tarafından ilgiyle izlendi.

Programa Vali Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yazıcı, KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen ile birlikte dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Programın sonunda ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz’a teşekkür ederek, günün hatırasına özel yaptırdıkları Erzurum siluetli ahşap saat hediye etti. ŞEHİRDER Başkanı Ertaş, “Şehir ve Medeniyet Konuşmaları”nı yıl sonunda kitaplaştırarak kitlelerin istifadelerine sunacaklarını söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 19.12.2013 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.