ŞANLI: AMACIMIZ METİN YAZMAK DEĞİL

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, Erzurum’da düzenlenen ve vatandaşların görüşlerini yansıttığı anayasa toplantısında, “Amacımız metin yazmak değil” dedi.

22 Nisan 2012 Pazar 16:43
ŞANLI: AMACIMIZ METİN YAZMAK DEĞİL
Cemal Gürsel Spor Salonu’nda yapılan toplantıya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AK Parti, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılışında konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, "Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin kuruluş amaçlarının yanında kendi üyelerine hizmet ve kendi tabanlarına hizmet götürmek varken bir de toplumsal sorumlulukları vardır. Biz toplum sorumluluğumuz gereği bugün Anayasa'nın 135. Maddesi'ne göre kurulmuş kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleri bir aradayız ve sizlerle birlikteyiz. Amacımız temel ihtiyacımız olan anayasanın nasıl yapılması, nasıl şekillenmesi gerektiği konusunda sizlerden görüşler alarak bunları rapor halinde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na ve TBMM'ye ileteceğiz. Amacımız bir metin yazmak değildir. Amacımız, sizin bu konudaki görüşlerinizi derleyip toparlamak ve rapor haline getirmektir. Sizlerden ifade özgürlüğü, birlikte yaşam, ekonomik ve sosyal yaşam, kamu hizmetleri, din ve devlet işleri, hükümet sistemi, seçimler, yerel yönetimler, doğa ve kültürel varlıklar noktasındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı istiyoruz" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 22.04.2012 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.