SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANINA DAVUL ZURNALI KARŞILAMA

Memur-Sen Konfederasyonu Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genişletilmiş Temsilciler Bölge Toplantısına katılmak üzere geldiği Oltu’da davul zurna ile karşılandı.

08 Şubat 2015 Pazar 11:56
SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANINA DAVUL ZURNALI KARŞILAMA
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları ile sendika çalışmalarının masaya yatırılacağı Genişletilmiş Temsilciler Bölge Toplantısı ilk kez bir ilçede gerçekleştirildi.

Efkan Ala Kültür Merkezinde başlayan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını Sağlık Sen Oltu Temsilcisi Eyüp Şimşek yaptı. Şimşek, Temsilciler toplantısının Oltu’da gerçekleştirilmesinden ötürü son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti.

SAĞLIK SEN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜDÜR

Daha sonra kürsüye gelen Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi olduklarına atıfta bulunarak, “Bizim sendikacılığımız, sadece bu dünyayı imar etmeye yönelik bir sendikacılık değil, küçülen, başkalaşan gönülleri imar ederek ahreti de mamur eylemeyi hedefleyen bir sendikacılıktır.” dedi.

Duman, sağlık çalışanlarının sorunlarının giderilmesinde sendika olarak ciddi mesafeler kaydettiklerini belirterek, “Yıpranma payı, kreş hizmeti, lisans tamamlama hakkının biran önce hayata geçirilmesini, adil bir döner sermaye sistemini, sabit ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, atamaları yapılmayan 2351 VHKİ’nin mağduriyetlerinin giderilmesini, ASP Bakanlığında yıllardır kanayan yara olan Görevde yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Aralık ayı içerisinde yayımlanması sevindirici ancak biran önce takvimin belirlenerek sınavların yapılmasını, Üniversite hastanelerinde atama nakil Yönetmeliğinin değiştirilmesini, yine üniversite hastanelerinde döner sermaye ek ödemelerinde standardın olmaması ve uygulanan keyfiyetin sona erdirilmesini, Önceki toplu sözleşmede yapılan taban aylığa zammın bundan sonra da miktarının yükseltilerek devam etmesi üyelerimizin talepleri arasında yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

TEMSİLCİLER TOPLANTISI İLK KEZ BİR İLÇEDE YAPILIYOR

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise toplantının Erzurum’un en güzel ilçelerinden birisi olan Oltu’da gerçekleştirilmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Sendikanın kuruluş ve gelişim sürece hakkında bilgiler veren Metin Memiş, hem kaynaşmak hem sorunlarını paylaşmak hem de geleceğin değerlendirilmesini yapmak üzere bu tür toplantıları belirli aralıklarla yaptıklarını söyledi.

Memiş, “Bu tür toplantılardan birisinin de bir ilçemizde gerçekleştirilmesi çok önem arz etmektedir. Türkiye’de memur sendikacılığı denince bunun kitabının Memur Sen tarafından yazıldığına hep beraber şahitlik ediyoruz. Ülke adına, gelecek adına kurulan Memur Sen, bugün Türkiye’nin değişim sürecinde önemli adımlar atmış ve Türkiye’nin değişim sürecine önemli katkılar sunmuştur. Bu ülke kendi oyunlarını kurgulayarak milletin üzerinde kendi geleceklerini inşa etmeye çalışanların olduğu bir ülke. Ama Memur Sen’imizin katkısı, milletimizin ferasetiyle artık bu ülke yeni bir Türkiye oldu. 11 Ağustos sabahı Türkiye, “Yeni Bir Türkiye” sloganıyla uyandı. Memur Sen ailesi olarak çağı kurtarmanın eylemine soyunan bir erdemliler hareketinin temsilcileri olarak sizlerle beraber bu ülkenin, bu milletin üzerinde oynanan oyunların başladığı süreçte her zaman bu oyunları oynayanların karşısında olduk. Referandum süreci gibi darbe dönemlerini bitirecek ve ülkemizin geleceğini etkileyecek, milletin anayasasının yapılması noktasında başlatılan o süreçte de yine Memur Sen ailesi olarak “Evet” diyerek darbecilere karşı durduğumuzu ifade ettik” diye konuştu.

GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATANLARA SELAM OLSUN

Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun ise böyle bir toplantının ilk kez bir ilçe de, Oltu’da yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek “Gecesini gündüzüne katarak çalışan, ekmeğini kazanan tüm çalışanlara, memleketimizin birlik ve beraberliğine katkı sunanlara selam olsun. Bu toplantının güzel ilçemiz Oltu’da düzenlenmesinden ötürü emeği geçen, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan üyelerin soru ve sorunlarına cevapların arandığı Genişletilmiş Temsilciler Bölge Toplantısı sonunda Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun’a ve Oltu Devlet hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Soner Özcan’a Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Narman Belediye Başkanı A.Yücel İşleyen adına kardeşi Ali İşleyen’e ise Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman katkılarından ötürü birer plaket verdi.

Bu arada Sağlık Sen Oltu Şube Başkanı Eyüp Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri ise Genel Başkan Metin Memiş’e bir Oltutaşı tesbih hediye ettiler.

Bu arada Efkan Ala Kültür Evinde gerçekleştirilen Temsilciler Toplantısına; Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra Oltu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Coşkun, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan, KHB Mali Hizmetler Başkanı Metin Tekin, Bayburt KHB İdari ve Mali Hizmetler Başkanı Fatih Turan, Ardahan, Artvin Sağlık Sen Şube başkanları ve sağlık çalışanları ile sendika üyeleri katıldı.

Toplantı sonunda sağlık çalışanları ve sendika üyeleri orkestra eşliğinde türküler söyleyerek halaylar çektiler.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2015 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.