POLİS VE ASKERE DADAŞ MORALİ

Erzurum’da yüzlere vatandaş teröre tepki göstererek polis merkezi ve kolordu önünde toplanarak asker ve polise destekte bulundu.

07 Eylül 2015 Pazartesi 23:21
POLİS VE ASKERE DADAŞ MORALİ
Erzurum’da yüzlere vatandaş teröre tepki göstererek polis merkezi ve kolordu önünde toplanarak asker ve polise destekte bulundu. 

Hakkari’nin Dağlıca üs bölgesinde hain terör saldırısında 16 askerin şehit düşmesine Erzurum’da vatandaşlar tepki gösterildi. PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırı, Erzurum’da düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. Erzurum Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Her Türk asker doğar”, “Erzurum gençleri silah istiyor” sloganları atarak teröre lanet okudu. Kalabalık grup daha sonra Gürcükapı Polis Merkezi ve 9’ncu Kolordu Komutanlığı önünde toplanarak asker ve polise destek oldu.

Teröre tepki gösterenlerin arasında bazı Kırgızistanlı kadınlarında olduğu gözlendi. Teröre tepki yürüyüşü Yakutiye Kent Meydanında yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.
NENEHATUNLAR “BİZİ DE ASKERE ALIN” DEDİLER
Dağlıca’da düzenlenen terör saldırısı, Erzurum’da vatandaşlar tarafından düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca üs bölgesinde PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 16 askerin şehit olduğu saldırı, Erzurum’da düzenlenen yürüyüşle lanetlendi. Erzurum Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “İmralı Apo’ya mezar olacak”, “Her Türk asker doğar”, “Erzurum gençleri silah istiyor” sloganları atarak teröre lanet okudu. Kalabalığın arasında yürüyen bazı kadınlar da, “Bizi de askere alın. Bizler de şehit olmak istiyoruz” diye seslendiler.

Polislerin geniş çaplı önlem aldığı yürüyüş kent genelinde devam ediyor.
OLTULULAR TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU

Erzurum’un Oltu ilçesinde Dağlıca’da yaşanan terör saldırısının ardından bir araya gelen vatandaşlar teröre lanet yağdırdı. 

Sosyal medya üzerinden bir araya gelen yüzlerce Oltulu, akşam saatlerinde ilçe meydanında toplanarak terörü lanetledi. Oltu Kalesi meydanından yürüyüşe geçen kalabalık, Hükümet Konağı meydanından geçerek Oltu Polis Merkez Amirliği önüne geldi. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, daha sonra Oltu Kalesi meydanına geri döndü. Şehitler için Fatiha okuyarak dağılan vatandaşlar, “Ne mutlu Türküm diyene”, “Polise askere uzanan eller kırılsın” ve “İmralı basılsın Apo asılsın” şeklinde sloganlar attılar.
AŞKALE’DE TERÖRÜ PROTESTO EDEN GRUP YOLU TRAFİĞE KAPATMAK İSTEDİ

Erzurum’un Aşkale ilçesinde yaşanan terör olaylarını protesto eden vatandaşlar, Erzurum-Erzincan karayolunu trafiğe kapatmak istedi. İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, duruma müdahale ederek vatandaşları ikna etti. 

Bugün gece saatlerinde Aşkale’de toplanan vatandaşlar, Erzurum-Erzincan karayolunu ulaşıma kapatarak Hakkari ve Şırnak plakalı araçları durdurmak istedi. Sloganlar atarak teröre lanet okuyan vatandaşları İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Belediye Başkanı Enver Başaran ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Deniz Işılar engelledi. Kaymakam Çiçek, vatandaşlara teröre tepki göstermenin yol kapatmakla olmayacağını belirtti. Kaymakamın sözleri üzerine ikna olan kalabalık, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra dağıldı.

Editör

Son Güncelleme: 08.09.2015 00:31
Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisAsker
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.