PALANDÖKEN BELEDİYESİ HANIMLAR ÇARŞISININ TEMELİ ATILDI

Palandöken Belediyesi'nin Kadınlara yönelik başlattığı sosyal projelerden birisi olan ve kadınların sosyal hayat içinde daha aktif rol almasını amaçlayan Yıldızkent Semtinde atıl olan Kapalı Pazar yerine yeni bir proje yaparak “Hanımlar Çarşısını” sade bir törenle dualar edildi kurbanlar kesildi temelleri atıldı.

18 Nisan 2013 Perşembe 14:03
PALANDÖKEN BELEDİYESİ HANIMLAR ÇARŞISININ TEMELİ ATILDI
Palandöken İlçesine Erzurum’da bir ilk ve çok özel bir çarşı inşaatının temel atma töreninde bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Hanımlara çok özel bir çarşı inşa ediyoruz. Her zaman yaptığımız gibi bu çarşı da Erzurum da bir ilk olacak. Yıldızkent Bölgemiz de geçmiş yıllar da yapılan fakat hiçbir zaman kullanılmayan bu pazar yerine düşündüğümüz “Hanımlar Çarşısı” projesini hayata geçirmek için bir araya geldik. İhalemizi yaptık, yer tahsisini gerçekleştirdik ve en önemlisi olan 1 milyon 500 bin TL mali kaynak oluşturduk ve bugün burada Nene Hatun Hanımlar Çarşısının temellini atıyoruz. Hanımlar Çarşısı kapalı alan 2 bin 500 metrekare olacak. İçerisin de 28 iş yeri, havuz, dinlenme alanı, kafeterya, yönetim odası gibi bir alışveriş merkezinin de bulanan tüm aktiviteler bu çarşıda yer alacak. Hanımlar Çarşısını çevre düzenlemesi de oto park, mini futbol ve basketbol sahası, çocuk oyun gurupları ve dinlenme alanları ile dizayn edilecek. Hanımlar Çarşısının Ramazan Bayramı sonrası açılışı yapılacak. Daha şimdiden ilçemize ve şehrimize bir ilk olacak olan bu hizmetimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
BULUTLAR,”KADINLAR HEP BAŞIMIZIN TACI”

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar konuşmasınındevamın da şu ifadelere yer verdi;"Ortaya koyduğumuz her türlü sosyal sorumluluk projesiyle kadınlarımızın daha güçlü bireyler olmasının yolunu açıyoruz. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Bu prensiple hareket eden belediyemiz kadının toplumdaki yerini daha da güçlendirici çalışmalar ortaya koyuyor. Yunus Emre Mahallesin de yapımının tamamladığımız Kültür Merkezi içerisin de yer alan Meslek edindirme kurslarından faydalanacak olan hanımlar meslek kurslarından öğrendikleriyle ve ortaya koydukları birçok ürün ile göz nurunu bu yapacağımız Hanımlar Çarşısında satarak değerlendirecek böylece aile bütçesine katkıda bulunacak ve kadınlarımız toplum da daha çok söz hakkı olacak. Belediye olarak kadınlara yönelik çalışmaları sonuna kadar destekledik ve destekliyoruz. Çünkü kadınlar başımızın tacıdır."

Sade bir törenle gerçekleştirilen temel atma töreni de Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların yanı sıra Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Saniye Tokçin ve yönetim kurulu üyeleri, Palandöken Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serap Ağar ve yönetim kurulu üyeleri, Palandöken Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Kadın Sivil Toplum Öğürtü başkanları ve yöneticileri katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 18.04.2013 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.