O bir eylem adamı!

O bir eylem adamı!

admin
admin
10 Nisan 2018 Salı 12:41
O bir eylem adamı!

Vedat REFAYELİ

Meşhur bir laftır. Hayal ile hedef arasındaki fark eylemdir derler. Eyüp Gözgeç, işte hayallerini eyleme dönüştüren bir adamdır ve kim ne derse desin bu adamın kazanma azmine oldum olası hayranım. Eyüp Gözgeç’i ben ilk 1980’lı yıllarda o sıra henüz bir mahalle olarak geçen Yenişehir’e muhtar adayı iken tanıdım. O zamanlar tüpgaz satışı yapardı ve o tüpçü dükkanını da seçim karargah bürosu yapmıştı. 10’un üzerinde muhtar adayı yarıştığı halde o seçimi kazanmış ve Yenişehir’e muhtar olmuştu. Şimdiki Palandöken Belediye Başkanı gibi bir şey olmuştu o gün! Sonrasında onu iş dünyasında gördük, adını sıkça duyduk, herkes tanıdı. Onun dünyasında siyaset ve spor da vardı, o cenahta da eylemleriyle ‘varım’ diyordu.. O Eyüp Gözgeç, milletvekilliğine aday oldu, ön seçimde ilk 7’ye girdi ama aday edilmemişti. Buna rağmen siyasetten soğumadı, ilgisini, alakasını devam ettirdi. Zira onun göbek adı hırstı! Ankara’ya yıllar öce yerleşti, Boks Federasyonu Başkanlığına aday oldu, Caner Doğaneli gibi kurt bir başkanı koltuğundan etti. Ankara’da Meclis üyesi de olan ve özellikle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere üst düzey yöneticiler ile ikili iyi ilişkileri ile başkentte de önemli bir konuma gelen Eyüp Gözgeç, bu arada bir an olsun doğup büyüdüğü Erzurum’u da unutmadı.

***

Geçtiğimiz hafta sonu Erzurum’da biraraya geldiğimizde habire telefon görüşmesi yaptığında farkettim onun yine bir şeylerin peşinde olduğunu. Eyüp ağabey, ETSO seçimlerine girmişti ve meclis üyeliği için aday olmuştu. Her ne kadar Erzurum’da faaliyette bulunan şirketini bir süredir oğlu Burak yürütüyor olsa dahi Eyüp ağabey, meclis üyeliği için kulis çalışması yapıyordu. ..Ve O Eyüp Gözgeç, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan seçimde Lütfü Yücelik’in ‘mavi’ listesinden İnşaat Taahhüt ve Nakliye grubundan Serhat Kılıç ile birlikte zaferle çıktı, meclise girmeyi başardı. Eyüp ağabeyle dün telefonla konuştum. ‘’Bu konuda da bir hedefin var mı?’’ diye sordum. ‘’Evet!’’ dedi. ‘’Odalar ve Borsalar Birliği’ne girmeyi, Erzurum’un orada temsil edilmesini hedefliyorum. O yüzden delegelik bekliyorum’’ açıklamasını yaptı. Gözgeç, Erzurum’da 2 tesislerinin olduğunu ve 2 yeni tesis daha yaparak hem üretim hem de istihdam konusunda hizmet sunmayı hedeflediklerini belirtti. O yüzden de Eyüp ağabeydeki bu azmi gördükçe bir Erzurumlu olarak onu hem taktir ediyorum hem de ilerisi için biraz daha umutlanıyorum..

--

Editör

Anahtar Kelimeler:
O Bir Eylem Adamı!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.