NARMAN İLÇESİNDE ESNAF PARAYI ÇİZMEDEN ALMIYOR

Erzurum'un Narman İlçesinde esnaf, 50,100 ve 200 lirayı İlçe Emniyet Amiri İskender Keskin'in dağıttığı sahte para kalemiyle çizmeden almıyor.

28 Aralık 2012 Cuma 16:27
 NARMAN İLÇESİNDE ESNAF PARAYI ÇİZMEDEN ALMIYOR


Nursima Özonur ve Kerim Burucu’nun haberi

Erzurum’un en hızlı muhabirleri Nursima Özonur ve Kerim Burucu, yine güzel bir habere daha imza attılar. Kar kış demeden gezerek memleketin her köşesindeki haberleri kamuoyuna duyuran bu iki muhabirin yolu bu kez Narman’a düştü. Narman’ın başarılı polis şefi İskender Keskin’in dağıttığı sahte para kalemlerini konu edinen Özonur ve Burucu, şehirle ilgili ilginç ve farklı bir habere daha imza attılar.
 

İşte ayrıntılar...
Erzurum'un Narman İlçesinde esnaf, 50,100 ve 200 lirayı İlçe Emniyet Amiri İskender Keskin'in dağıttığı sahte para kalemiyle çizmeden almıyor. Narman İlçe Emniyet Amiri İskender Keskin, esnafın sahte parayla aldatılması üzerine internetten 200 adet 'sahte para kalemi' satın alarak dağıttı. Kalemlerin yurt dışından ithal edildiğini bildiren Emniyet Amiri Keskin, gazlı kalem mantığıyla çalıştığı için de kapağını açık bırakmamak gerektiğini söyledi. Kalemle çizilen paranın üzerinde siyah bir çizgi bıraktığı zaman bunun sahte olduğu kanısına varıldığına işaret eden İskender Keskin "Elimde sahte ve gerçek olduğunu bildiğim iki adet 100 lira var. Paraların boş kısmına küçük bir çigi atınca gerçek olanda hafif uçuk sarı bur iz oluştu ve birkaç dakika sonra kaybolacak. Sahte parada ise siyah bir çizgi meydana geldi ve bu çizgi kalıcı. Bunu görünce paranın sahte olduğunu düşünüyoruz. Vatandaşlar polisle irtibata geçince genekli işlemleri başlatıyoruz. Kalem gazlı kalem natığıyla çalışıyor. İçindeki maddenin uçmaması için kapağını açık tutmamak gerekli. Kalem herkesin anlayabileceği kolaylıkta üretilmiş. Sahte parayı tespet etmede bu kalem erken uyarı sistemi olacak. Kesin sonuç kriminal laboratuvarlarında ve Merkez Bankasının sisteminde ortaya çıkıyor" diye konuştu.Sahte para kalemini dağıtırken amaçlarının vatandaşı bu konuda bilinçlendirmek olduğuna dikkati çeken İlçe Emniyet Amiri İskender Keskin şunları söyledi:" Basın yoluyla uygulamanın duyurularak caydırıcılık sağlanması, sahte parayla esnafı kandırmak isteyen kişiyi bu kalemle tespit etmek ve yakalamak amaçlarımız arasında. Esnaf kalemleri çok olumlu karşıladı. Geri dönüşümler çok güzel oldu. Esnafın ticari ve güven anlamında zarar etmemesi bizim dileğimiz. Kullanıp kullanmadıklarını sürekli kontrol ediyoruz. Narman'da kimse esnafı ve vatandaşı artık aldatamayacak."Öte yandan İlçe esnafından market sahibi Selami Okumuş çok kez sahte parayla dolandırıldığını anlatarak "Bugüne kadar çok kandırıldım. Artık her parayı kalemle çiziyorum. Tanıdığım bile olsa alışkanlık haline getirdim. Tanıdığım bile olsa alışkanlık haline getirdim. İlçede kimse parayı çizmeden almıyor. Amirimize çok teşekkür ediyoruz. Uygulamadan çok memnunum" dedi. Besicilikle uğraşan Ali Korkmaz ise "Hayvan pazarında sahte parayla kandırıldım. Bu kalemi her zaman cebimde taşıyorum. Artık kimse beni dolandıramaz" diye konuştu.  

Editör

Son Güncelleme: 28.12.2012 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NESRIN KESKIN 2013-01-01 15:44:54

iskender bey bir erzurumlu olarak size cok tesekkur ediyorum.calismalarinizda basarilarinizin devamini diliyorum.

Avatar
Hami Dogruer 2012-12-30 11:22:31

kiymetli hemserim iskender beyi, yaptigi degerli calismalarindan dolayi tebrik eder bundan sonraki calismalarinda basarilar dilerim.

Avatar
Adnan Güzel 2012-12-29 16:29:49

bu haberi istanbul'dan narmanlı biri olarak okuyorum. ilçemize verdiğiniz değerden dolayı teşekkür ederiz. ayrıca doğutürk sitesine bize hizmet verdiği için teşekkür ediyoruz

Avatar
ANKARAGUCLU BAYRAM 2012-12-29 09:35:01

sayin emniyet amirimiz iskender bey,
bu calismalarinizdan dolayi size cok tesekkur ediyoruz,esnafimizin emegine goz diken sahtekar dolandiricilarla muzadelenizi onemsiyor,begeniyor ve taktir ediyoruz,calismalarinizda mucadelelerinizde basarilar dileriz,saygilarimizla

Avatar
Ali Yıldırım 2012-12-28 17:45:00

kalem sayesinde daha güvenli alışveriş yapacağız. sağolun iskender bey

Avatar
Misafir 2012-12-28 17:44:20

çalışmalarınızı narman halkı olarak beğeniyoruz.

Avatar
Narmanlı Aydın 2012-12-28 17:30:15

iskender bey, ,ilçemize geldiğinde beri gerçekten çehresini değiştirdi. kendisine teşekkür ederiz