MÜSİAD BİLİM VE TEKNOLOJİ PROJELERİNİ YARIŞTIRIYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez, bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması hakkında bilgi verirken genç girişimcileri bu yarışmaya katılmaya davet etti.

07 Mart 2013 Perşembe 15:26
MÜSİAD BİLİM VE TEKNOLOJİ PROJELERİNİ YARIŞTIRIYOR
Projenin amacının, sanayici ve girişimciyi bir araya getirerek, yeni iş fırsatları oluşturmak ve istihdamı arttırmak olduğunu ifade eden MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Bekmez, 2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören BİLTRONİK Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması’nın 5.sinin düzenleneceğini açıkladı. Yarışmaya son başvuru tarihinin 15 Nisan 2013 olduğunu hatırlatan Dr. Bekmez, yarışmada ilk çe giren projelerin ödüllendirileceğini bildirdi. İki kategoride yapılacak olan proje yarışmasında birincilere 30 bin, ikincilere 20 bin, üçüncü olan projeye de 10’ar bin TL para ödülü verileceğini belirten Dr. Bekmez, “Bilim ve Teknoloji Projeleri yarışması "Girişimciler ve Akademisyenler" ve "İşletmeler" olarak iki kategoride yapılacak. Etkinliğe fikirlerini ve üzerinde çalıştıkları projelerini paylaşmak isteyen tüm araştırmacılar, öğrenciler, girişimciler ve sanayi firmaları katılabilecek.” dedi.

Program kapsamında, ayrıca, öğretim üyeleri ve öğrencilerin, üniversite - sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında araştırma fikirlerini paylaşmak üzere sanayi temsilcileriyle buluşturulacağı çalıştaylar düzenleneceğini belirten Dr. Bekmez, serbest proje başvurularının yanı sıra, Akıllı Şebekeler, Alternatif Enerji, Arıtma Teknolojileri, Batarya Teknolojileri, Birleşik Isı ve Güç, Biyo Enerji, Dalga Enerjisi, Enerji Depolama ve Güç Elektroniği, Enerji Geri Kazanımı, Enerji Geri Kazanımı, Enerji Kalitesi, Enerji Politikaları, Enerji Stratejileri, Enerji Şebekeleri, Enerji Üretim Ekipmanları, Enerji ve Ekserji Analizi, Enerji Verimli Ürünler ve Malzemeler, Enerji Verimliliği, Güneş Enerjisi, Hibrit ve Elektrikli Araç Teknolojileri, Hidro Enerji, Hidrojen Enerjisi, Jeotermal Enerji, Rüzgar Enerjisi, Teknolojik Cihazlar ve Ekipmanlar, Yakıt Pilleri, Yakma Teknolojileri, Yazılımlar olmak üzere 27 tematik alanda da başvuru yapılabileceğini belirtti. Dr. Bekmez, son başvuru tarihinin 15 Nisan 2013 olarak belirlendiği yarışma için, Ar-Ge Proje Pazarı ve Ödül Töreni’nin, Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun Binası ve Avrupa 2010 Kongre ve Kültür Merkezi’nde 8-9 Mayıs tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Dr.Bekmez, katılımcıların proje ve fikirlerini sunmak üzere 300 dpi çözünürlükte ve PDF formatında hazırladıkları proje posterlerini www.biltronik.org veya www.pdo.yildiz.edu.tr/argeprojepazari web adresleri üzerinden yükleyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 07.03.2013 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.