MÜFTÜ BÜYÜK ERZURUM’A ATANDI

Yaptığı çalışmalar ve ürettiği projelerle tanınan Tortum ilçesinin sıradışı Müftüsü Celal Büyük, Erzurum İl Müftü Yardımcılığına atandı.

01 Aralık 2013 Pazar 12:49
MÜFTÜ BÜYÜK ERZURUM’A ATANDI
Göreve başladığı günden beri personeliyle olan gönül bağı nedeniyle ‘Personelini Seven Müftü’ olarak bilinen Büyük Tortum’da bir çok ilke imza attı.
2 OLAN KUR’AN KURSU SAYISI 46’YA YÜKSELTİLDİ
“Eğitimli bireyler, Huzurlu Yarınlar” ilkesinden hareketle tüm kesimlerin dini eğitimini önemsediklerini belirten Müftü Büyük, 2009 yılında sadece iki olan Kur’ân kursu sayısını 2013 itibariyle 46’ya çıkardı. Konu ile alakalı bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, “Açılan bu kurslar, özellikle köyde yaşayan bayan halkımızın hem dini gelişimi, hem de sosyal gelişimi açısından büyük bir önem arz etmektedir. Kur’ân Kurslarımızda görev yapmakta olan bayan hocalarımız bayanlarımıza bir taraftan dinimizin güzelliklerini öğretirken diğer taraftan da sosyal ve beşeri ilişkiler konusunda bilgiler vermektedirler.” dedi.
Özellikle bayanlar arasında yaygın olan batıl inanç ve hurafelerle mücadele noktasında da önemli bir görev üstlenmekte olan Kur’ân kurslarının ihtiyaç odaklı olarak istenilen her noktada açılabileceğini söyleyen Müftü Büyük, bu kapsamda isteyen halkın, istedikleri saatlerde kurs hizmetlerinden faydalanabileceklerini belirtti.
SOSYAL MEDYADA SAYFA AÇAN İLK MÜFTÜLÜK
Erzurum'un Tortum İlçe Müftülüğü, facebook, youtube ve twitter'da da yerini aldı.
Tortum Müftüsü Celal Büyük, "Daha fazla faydalı paylaşım için arkadaşlarınızı davet ediniz" sloganıyla daha önce facebookta sayfa açtıklarını ve bu sayfa sayesinde binlerce kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Şimdi ise sosyal iletişim ağı youtube ve twitterda de yer aldıklarını hatırlatan Müftü Büyük, bu sayede daha geniş kitlelere ulaşmayı ve daha çok insana din hizmeti sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
VE BİR ÇOK PROJE…
Ayrıca “Camiye Gidiyorum, Dinimi Öğreniyorum”, “Etkinliklerle Hafızlık Eğitimi”, “Yolumuzu Aydınlatanlar” ve “Kahvehaneler Kitap Açıyor, Tortumlular Okuyor” adlı projeler gibi bir çok çalışmaya imza atan Müftü Büyük’ün Erzurum İl Müftülüğünde daha aktif rol alarak kuruma katkıda bulunması bekleniyor.

Editör

Son Güncelleme: 01.12.2013 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.