MEZARLAR KEPÇE VE KOMPRESÖRLE KAZILIYOR

Hava sıcaklığının eksi 40 dereceye düştüğü Erzurum'da, mezarlar kompresör ve kepçe yardımıyla kazılıyor.

27 Aralık 2013 Cuma 13:07
MEZARLAR KEPÇE VE KOMPRESÖRLE KAZILIYOR
Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış mevsimiyle birlikte mezar kazımı da büyük bir sorun oluşturmaya başladı. Erzurum’da hava sıcaklıklarının eksilere düşmesi ile toprak buz tutarken mezar açmak isteyen görevliler zor anlar yaşıyor. Mezar açmak için toprağı kazmak isteyen görevliler toprağın buz tuttuğunu görünce kazma yerine kompresör ve kepçe kullanarak toprağı eşmeye çalışıyor. Yaklaşık 60 santimetre buz tutan toprağı önce kompresör yardımıyla kıran mezarlık görevlileri daha sonra kepçe yardımıyla içini temizleyerek mezarı hazır hale getiriyorlar.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şefi Süleyman Düzgün, donan toprak üzerinde önce buzları kompresör yardımıyla kırdıklarını belirterek şunları söyledi: "Kepçe ile içini temizliyoruz. Kışın Erzurum’da donan toprak üzerinde mezar kazmak çok zor ama işimizi seve seve yapıyoruz. Yaz mevsiminde yarım saat içerisinde kazılabilen bir mezar kış mevsiminde ancak 4-5 saatte açılıyor.“ 


Editör

Son Güncelleme: 27.12.2013 13:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.