MEMUR VE BAŞKAN’IN HUKUK SAVAŞI

Yerel seçimlerde Erzurum Yakutiye İlçe Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Abdulbaki Dumanay, belediyedeki görevine geri döndükten sonra Başkan Ali Korkut ile hukuk savaşına girdi. Başkan Korkut tarafından çöpe sürüldüğü iddia ederek, yargıya başvuran Dumanay ile Korkut arasında 3 yıldır süren davaları bütün ayrıntılarıyla araştırdık.

05 Ekim 2012 Cuma 08:54
MEMUR VE BAŞKAN’IN HUKUK SAVAŞI

Cengiz DURULAR'ın haberi

Yakutiye Belediye Başkanlığı’nın kamulaştırma biriminde servis sorumlusu olarak çalışan Abdulbaki Dumanay ile Belediye Başkanı Ali Korkut arasında Danıştay’a kadar uzanan hukuk savaşı 3 yıldır sonuçlanmadı. İddiaya göre kurumda Emlak Kamulaştırma Müdürü, Gecekondu Müdürü, İmar Müdürü, Başkan Danışmanlığı ve Başkan Yardımcılığı’na kadar yükselen Dumanay, edindiği bilgiyi vatandaşlara sunmak adına 2009 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’den Yakutiye Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu. Enkaz çalışma bedeline imza atmadığı gerekçesiyle temizlik birimine görevlendirilen Dumanay, çöp birimine görevlendirilmesini yargıya taşıdı. Şimdiye kadar Erzurum 1. ve 2. İdare Mahkemesi’ne görülen davalarda kendisini savunan Dumanay, iddiaya göre bu süreçte ‘Uyarı, kınama, maaş kesme ve kademe ilerlemesini engelleme’ şeklinde cezalar aldı. Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda görevli iki müfettişin yaptığı soruşturma sonrası Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Dumanay’ın girişimleri sonucu o dönem Beşir Atalay’ın başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili soruşturma izni istendi. Atalay’ın reddi sonucu bu kez Danıştay’a başvuran Dumanay’ın çabalarıyla Danıştay 1. Dairesi, Bakan Atalay’ın soruşturma izni vermediği kararı bozarak  itiraz etti. Bunun üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkeme kararlarını yerine getirmediği gerekçesiyle Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut hakkında soruşturma başlatarak, “Görevi kötüye kullanmak” suçundan aralarında Belediye Başkan Yardımcılarının da bulunduğu 4 kişi hakkında Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Korkut ve diğer belediye yetkilileriyle ilgili görülen davanın duruşmasında mahkeme başkanı sanıklarla müştekinin savunmasını dinledi. Dava  8 Ocak 2013 tarihine ertelendi.

 

Başkan Korkut ne dedi?

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Abdulbaki Dumanay’ın söylediklerinin doğru olmadığını öne sürdü.

Başkan Korkut, şöyle konuştu:

“Bu adam göreve geldiğim günden beri hiçbir evraka imza atmadı. Bu adam geçmiş dönemlerde de aynı şekilde bütün belediye başkanlarıyla polemik yapan bir kişi. Çalışmayan, işe düzgün gelmeyen bir adam. İfadelerinin hepsi de yalan. Mahkemede başkana da söyledim. ‘Dedim bir tane evrakı varsa ben istifa edeceğim’ Dedim devlet memuru imza atamamazlık yapmaz. Bakar, hukuksuzluk varsa uygunsuzluğu altına not düşer ve imza atar. Bu adam bir süre vatandaşları boş yere bekletti. İki de bir yürütmeyi durduruyor. Kendisinin dava kazandığı yok. Ben ona hiçkimsenin yapmadığını yaptım. ‘Seni kazanayım’ dedim. Teknik ressam kadrosunu ben verdim ona. Biz de sürülme diye bir şey yok. Ben bunu istersem fen işlerinde istersem de başka bir yerde değerlendiririm. Sürülme olayı değildir bu. Ben memuru istediğim yerde değerlendiririm. Bu arkadaş işe gelmiyor. Bu adam hep böyle. Kendisi aday olamıyor gelen adamları engelliyor. Kamulaştırma servis sorumlusu şuan. Hakkını savunan adam çalışır kurumuna faydalı olur.”

Editör

Son Güncelleme: 05.10.2012 11:18
Anahtar Kelimeler:
Abdulbaki DUMANAY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.