KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLERİ KENDİ İLLERİNE ATANAMAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür ve Turizm müdürlerinin kendisinin ve eşinin nüfusa kayıtlı olduğu illere atanamayacaklarına dair şart getirdi.

09 Kasım 2012 Cuma 09:38
 KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRLERİ KENDİ İLLERİNE ATANAMAYACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İl Kültür ve Turizm müdürlerinin yer değiştirme suretiyle atanmalarını düzenleyen yönetmeliğe göre, İl Kültür ve Turizm müdürleri; kendisinin veya eşinin nüfusa kayıtlı olduğu ile ve nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, en az 15 yıl müddetle devamlı olarak ikamet ettikleri veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu il veya ilçeye, bu ile bağlı ilçelere, ilçenin bağlı bulunduğu il ve bu ile bağlı diğer ilçelere atanamayacak. Emekliliklerine 1 yıl kalan müdürler ise, emeklilik belgelerini vermek koşulu ile dönem sonuna kadar bulunduğu yerde görev yapabilecek. Müdürler atamalarda, daha önce görev yapmadığı bölgelere atanacak. İl Kültür ve Turizm müdürleri atanmaları, her yılın Haziran-Eylül döneminde gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm İl müdürlerinin; Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş ve Kars illerinde zorunlu çalışma süreleri 2 yıl olarak belirlenirken, diğer iller için 4 yıl zorunlu hizmet süresi kondu.



Editör

Son Güncelleme: 09.11.2012 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.