KÜÇÜKLER: AKİF'İ ANLATMAK İÇİN KELİMELER BİLE YETMEZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ilmi, irfanı ve imanıyla örnek bir ahlak adamıydı” dedi.

27 Aralık 2011 Salı 16:57
KÜÇÜKLER: AKİF'İ ANLATMAK İÇİN KELİMELER BİLE YETMEZ
İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, vefatının 75’inci yılında rahmet ve minnetle anılıyor. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Merhum Mehmet Akif Ersoy, söylemiyle eylemi arasında en ufak bir çelişki bulunmayan bir aksiyon adamıydı. Merhum Akif’in kıymetli şahsiyeti eserlerinde de tebarüz etmiş olmakla birlikte, onun kaleme aldığı her bir mısraı aynı zamanda birer ahlak abidesi numunesi olarak değerlendirmek de gerekir” dedi.
Milli Şair’i yakından tanıyanların, onun sahip olduğu erdemlerin başında dürüstlük ve adaletin geldiğine işaret ettiklerini söyleyen Küçükler, “Merhum Akif’in inandırıcılığı ve toplum önderliği, aslında onun dürüstlük ve adalet gibi vasıflarından ileri gelmektedir. Onun kitabında her zaman dindarlık olmuştur, doğruluk olmuştur, adalet, hürriyet, vatanseverlik ve samimiyet olmuştur, vefakarlık olmuştur. İlkelerinden asla taviz vermemiştir. Kendisi, inançları ve değerleri mevzu bahis olduğunda kararlı tutumuyla her zaman dikkatleri çekmiştir. Mehmet Akif Ersoy, yüreğinden geçenleri söze döküşüyle, millete ve vatana duyduğu aşkı haykırışıyla, istiklale ve istikbale kayıtsız şartsız inanışıyla çok özel bir şahsiyettir. Merhumun her mısrasında hürriyeti, bağımsızlığı, milli ve manevi değerleri işlediği ve asil milletimize hediye ettiği İstiklal Marşı, onun vatan ve millet aşkının en somut örneklerindendir. Kaldı ki, İstiklal Marşımız, millet olarak hür ve bağımsız yaşama arzumuzu ve kararlılığımızı ortaya koyan yegâne bir eser ve mukaddes bir de emanettir.” şeklinde konuştu.
Milli mücadele tarihinin gerek maddi, gerekse manevi sorumluluğunu sırtlayan Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak için kelimelerin bile yetersiz kalacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şunları söyledi: “Milli duruşu ve milli ruhu temsil eden Merhum Akif’i yaşatmak, ancak onun eserlerine ve değerlerine sahip çıkmakla ve onun fikirlerini hayata geçirmekle mümkündür. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının 75’inci yıldönümü ve aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy Yılı’nda rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, kabri nur olsun.”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.