KIZLARA FATMA, ERKEKLERE MEHMET İSMİ VERİYORUZ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'de bayanlarda en çok, "Fatma" adı, erkeklerde ise en çok, "Mehmet" adının kullanıldığı bildirildi. Fatma ve Mehmet'ten başka, Ayşe, Mustafa, Emine, Ahmet, Hatice, Hüseyin, Hanife ve İsmai'in deen çok kullanılan isimler olduğu açıklandı.

23 Kasım 2012 Cuma 09:21
KIZLARA FATMA, ERKEKLERE MEHMET İSMİ VERİYORUZ

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında Türkiye’de en çok kullanılan isimler ve hangi şehirde hangi isimlerin tercih edildiğine yer verildi. Buna göre; Türkiye genelinde nüfus kütüklerine kayıtlı en çok kullanılan 20 kadın isminde Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Sultan, Zehra, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Fadime, Esra, Özlem, Hacer, Yasemin, Hülya yer alırken, erkek isimlerinde ise Mehmet, Mustafa, Ahmet, Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih ve Fatih öne çıkıyor. Balıkesir’de ise en çok tercih edilen 5 bayan isminin Fatma, Ayşe, Emine, Hatice ve Hanife olduğu, 5 erkek isminin de Mehmet, Mustafa, Ahmet, Hüseyin ve İsmail olduğu bildirildi.

Editör

Son Güncelleme: 23.11.2012 09:23
Anahtar Kelimeler:
FatmaMehmet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.