Kış gelmeden iptaller geldi

Erzurum Havalimanı’nda ihmal ve ilgisizlik kurbanı olan CAT3 sistemi, uçuş iptallerini de beraberinde getirdi.

admin
admin
03 Aralık 2019 Salı 07:15
Kış gelmeden iptaller geldi

Erzurum’a daha kar bile tam yağmadan dün iki uçuş birden iptal edildi, bir uçuş da ertelendi. İptal ve ertelemelere ise, “kış koşulları” gerekçe gösterildi.

Erzurum’da her türlü kış koşullarına rağmen uçakların iniş ve kalkışına imkan sağlayan CAT3 sisteminin zamanında kurulamaması, şehre daha şimdiden bedel ödetmeye başladı.

Yapımının şimdiye kadar çoktan tamamlanması gereken ancak ihmal ve ilgisizlik yüzünden bir türlü bitirilemeyen CAT3 sistemi yüzünden Erzurum Havalimanı sadece bir acil pistin umuduna kaldı. Teknik donanıma sahip olmayan söz konusu pist, iniş ve kalkışlar için aranan standartları sağlayamadığı için uçuşlar da bir bir iptal edilmeye ya da ertelenmeye başlandı.

DAHA İLK GÜNDEN UÇUŞLAR İPTAL!

İstanbul’dan dün Erzurum’a yapılacak olan iki uçuş, kar yağışı yüzünden iptal edilirken, Ankara-Erzurum uçuşu ise, ertelendi. Erzurum’a gelmek için İstanbul ve Ankara’daki hava limanlarına gelen yüzlerce yolcu, gerisin geri dönmek zorunda bırakılırken, Erzurum’da ise günün gündemini yetiştirilemeyen CAT3 sistemi oluşturdu.

Erzurum Valisi Okay Memiş’in; “Bize kış gelmeden biteceği söylendi ama yetiştiremediler!” dediği CAT3 sisteminin yapımı önümüzdeki Haziran ayına kalırken, şehir kamuoyu ise, Erzurum’un düşürüldüğü bu duruma tepki göstermeye devam ediyor.

Vatandaşlar, “Şehirde resmen kim kime, dum duma hali var. Erzurum’u düşürdükleri bu utanç verici durum yetmiyormuş gibi, bu sorunu çözmeye yönelik adım atan da yok! Daha Erzurum’a kış bile tam olarak gelmedi; şimdiden uçuş iptalleri ve ertelemeler başladıysa, önümüzdeki aylarda ne yaşayacağız, onu da Allah bilir!” diye konuştular.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKışKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.