KASIMPAŞA CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

Erzurum'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Kasımpaşa Camisi yeniden ibadete açıldı.

27 Aralık 2013 Cuma 13:34
KASIMPAŞA CAMİSİ YENİDEN İBADETE AÇILDI
Mülkiyeti Erzurum Valisi Cerrah Kasımpaşa'ya ait olan tarihi caminin açılışı Vali Ahmet Altıparmak'ın katıldığı törenle yapıldı. Vali Altıparmak, 350 yıllık Ata yadigarı eserin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Altıparmak, tarihi eserlerin geleceklere taşınması gerektiğini belirterek, "Böyle bir tarihi eserimizi ayakta tutmamız gerekir. Bundan dolayı da yine tüm bürokratlarımıza, çalışan mimarından mühendisine ve işçisinden desinetörüne herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Törene Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız katıldı. Altıparmak ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra ilk cuma namazını camide kıldı.

KASIMPAŞA CAMİSİ

Erzurum Gürcü Kapı ile Tahtacılar Caddesi arasında bulunan Kasımpaşa Camisi’ni kitabesinden öğrenildiğine göre; Erzurum Valisi Cerrah Kasımpaşa 1667 yılında yaptırmıştır.

Mimari yönden özelliğini yitirmiş olan bu cami dikdörtgen planlı olup, üzeri düz bir damla örtülüdür. Son cemaat yeri de dört ağaç sütunun taşıdığı bir çatı ile örtülüdür. Kesme taş kaideli, yuvarlak gövdeli ve tek şerefeli bir minaresi bulunmaktadır.

Editör

Son Güncelleme: 27.12.2013 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.