KAMULAŞTIRMA USULSÜZLÜĞÜ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucu başlatılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında ikinci dalgada gözaltına alınan 14 kişi serbest bırakıldı.

08 Ekim 2012 Pazartesi 21:22
KAMULAŞTIRMA USULSÜZLÜĞÜ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucu Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının ek gözaltı kararıyla emniyet birimlerindeki nezarethanelerde tutulan zanlıların ifadeleri olayın farklı boyutlara taşınmasına neden oldu. Bir dönem kentin son 30 yılındaki siyasi hayatında aktif görev olan bir siyasetçinin oğlu olduğu öne sürülen İ.A’nın ifadeleri doğrultusunda mafya yapılanmasını çökertmeye çalışan Cumhuriyet savcısı, olayın Erzurum ayağındaki kişileri tek tek gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında ek gözaltı kararı bulunan kişilerden oluşan ve aralarında İ.A’nın da bulunduğu toplam 14 kişi ifadelerinin alınması için Erzurum Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan şahıslar uzun süren sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bu arada, geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’in ihbarı sonucunda ortaya çıkarılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili kurumun İmar Daire Başkanlığı’nda görevli 13 personelden 10’u ifadelerinin ardından serbest bırakılmış, İ.A, A.S. ve E.G. için ek gözaltı kararı çıkarılmıştı. Soruşturma kapsamında şimdiye kadar toplam 26 kişi gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı tarafından tek tek dinlenen şahısların hepsi serbest bırakıldı.

Editör

Son Güncelleme: 08.10.2012 22:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.