İL GENEL MECLİSİ'NDE ARAÇ KRİZİ

Erzurum İl Genel Meclisi Kasım dönemi 4. toplantısı bugün İl Meclis Başkanı Bülent Taşkesengil başkanlığında yapıldı.

08 Kasım 2012 Perşembe 16:04
İL GENEL MECLİSİ'NDE ARAÇ KRİZİ
Toplantıda İl Özel İdaresinde kullanılmayan, ihtiyaç fazlası yatak kampının kurban derisi toplama faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığına devri ve Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Hayvancılık ve Süt Toplama Projesi” faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç verilmesi talebi görüşüldü.
Toplantıda Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Hayvancılık ve Süt Toplama Projesi” faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç verilmesi konusu madde üyeler arasında tartışmaya sebep oldu. Bazı üyeler "evet araç verilsin derken bazı üyelere ise bu yardımı neden İl Özel İdaresi yapıyor" diyerek maddeye karşı çıktı.
Toplantıda yapılan görüşmeler de İl Özel İdaresinde kullanılmayan, ihtiyaç fazlası yatak kampının kurban derisi toplama faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığına devri üyelerin oylarıyla kabul edilirken, Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Hayvancılık ve Süt Toplama Projesi” faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç verilmesi konulu madde ise üyeler tarafından reddedildi.
Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Hayvancılık ve Süt Toplama Projesi” faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç verilmesi talebi ile ilgili olarak konuşan İlçe Tarım Müdür Vekili Metin Hanoğlu “Eğer araç verilecekse bu aracın servis hizmetleri de verilmeli. Diğer türlü olunca araç benden sorumlu olacak. Aracın başına bir şey geldi mi ben karşılamak zorunda kalacağım. Buna da benim imkanım yetemez. Eğer meclis araba verilecekse bu arabaya bütçede ayırmalıdır. Diğer türlü olursa ben mağdur olabilirim.” şeklinde konuştu.
İl Genel Meclisi Üyesi Reis Tanas toplantıda Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün “Hayvancılık ve Süt Toplama Projesi” faaliyetlerinde kullanılmak üzere araç verilmesi konulu madde için “Biz süt projelerine ve diğer projelere sahip çıkıyoruz. Ama zamanında bir arkadaşımız cenaze aracı talebinde bulundu. Biz o arkadaşımıza yardım etmedik. Şimdi size soruyorum. Neden cenazeye sahip çıkılmadı da, projeye sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu yardım işi özel idarenin işi değildir. Biz neden özel sektöre yardım ediyoruz. O zaman bende cenaze aracı alınması için bütçe ayrılması istiyorum.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.11.2012 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.