HARAÇ TOPLAMA-PAYLAŞMA KAVGASI

Fransa'da 3 PKK'lı kadına yakın 2 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan birisi Fidan Doğan'ın şoförü.

19 Ocak 2013 Cumartesi 12:49
HARAÇ TOPLAMA-PAYLAŞMA KAVGASI
Fransız polisi, 3 PKK'lı kadın ın öldürülmesiyle ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden birinin Fidan Doğan'ın şoförü olduğu bildirildi. Cinayetlere PKK'nın haraç paylaşımında çıkan anlaşmazlığın yol açtığı üzerinde duruluyor.

FRANSIZ POLİSİ ÖNEMLİ İP UÇLARINA ULAŞTI
Paris'te 9 Ocak'ta öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız (55), Kürdistan Ulusal Kongresi Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Meclis üyesi Leyla Şaylamaz cinayetleriyle ilgili soruşturmasını sürdüren Fransız polisi önemli bir ipucuna ulaştı. Fransız Haber Ajansı AFP'nin haberine göre Perşembe günü üç kadın PKK'lının yakın çevresinden Türkiye doğumlu ve biri 31 diğeri 39 yaşında olan Kürt kökenli iki erkek gözaltına alındı.

HARAÇ TOPLAMA KAVGASI MI
Cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen ve Paris'in Seine-Saint-Denis bölgesi Courneuve semtinde yaşayan iki şüpheliden biri öldürülen Fidan Doğan'ın şoförü olduğu öğrenildi. Fransız polisi, PKK için Avrupa'da haraç toplayan örgüt üyeleri arasındaki anlaşmazlıklar çıkması nedeniyle cinayetlerin işlemiş olabileceği üzerinde duruyor. Şüphelilerin sorgusunu sürerken, cinayetlerle ilgili başlatılan ve çevre ülkelerin emniyetlerinden de yardım talep edilen soruşturma devam ediyor.

Editör

Son Güncelleme: 19.01.2013 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.