GÜL VE ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Erzurum Milletvekili Nevzat Kösoğlu'nun vefatı dolayısıyıla birer taziye mesajı yayınladılar.

11 Ekim 2013 Cuma 01:45
GÜL VE ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hayatını kaybeden Nevzat Kösoğlu'nun vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımlandı. Gül, ülkeye önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade ettiği Kösoğlu için "Genç nesillerin yetişmesine, usta kalemiyle edebiyat ve fikir dünyamızın zenginleşmesine katkılar sağlamıştır." sözlerine yer verdi.
Köşk'ten yapılan yazılı açıklama şöyle: "Eski milletvekillerinden Nevzat Kösoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisini yakından tanıdığım Nevzat Kösoğlu, değerli bir yazar, fikir ve siyaset adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş; genç nesillerin yetişmesine, usta kalemiyle edebiyat ve fikir dünyamızın zenginleşmesine katkılar sağlamıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, dostlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum."
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN: KÖSOĞLU ÖZGÜN ÇALIŞMALARIYLA GELECEK NESİLLERE GENİŞ UFUKLAR AÇACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da vefat eden MHP eski Genel Sekreter Yardımcısı ve düşünce adamı Erzurumlu Nevzat Kösoğlu'nun kaybını derin bir teessürle öğrendiğini bildirdi.
Başbakan Erdoğan yayımladığı mesajda, Kösoğlu'nun Türkiye'nin önde gelen fikir adamı, yayıncı ve siyasetçilerinden biri olduğunu belirterek, "Kültür hayatımıza önemli katkıları bulunan, kaleme aldığı kitaplarla medeniyetimizin önemli meselelerini ele alan Nevzat Kösoğlu inanıyorum ki, özgün çalışmalarıyla gelecek nesillere geniş ufuklar açacak, saygıdeğer kişiliğiyle de daima hayırla yâd edilecektir" dedi.
Derin tarih bilgisi, geçmiş ile gelecek arasında kurduğu bağlarla, düşünce hayatına belirgin etkilerde bulunan merhum Nevzat Kösoğlu'nun memleketin, ülkenin meselelerinin çözümü için siyasete de girdiğini, bu sahada önemli hizmetlerde bulunduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, mesajında "Nevzat Kösoğlu'na Allah'tan rahmet temenni ediyor, acılı ailesine, yakınlarına, yayın ve kültür camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Editör

Son Güncelleme: 11.10.2013 01:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.