ERZURUMLU GENEL MÜDÜR ÇİFTÇİYİ KORUMAYA ALDI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Erzurumlu Abdullah Kutlu, Türk çiftçisinin Tarım sigortalarına olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, bu yılın ilk beş ayında çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine yaptırdığı tarım sigortalarında yüzde 41’lik bir artış olduğunu söyledi.

28 Haziran 2013 Cuma 17:46
ERZURUMLU GENEL MÜDÜR ÇİFTÇİYİ KORUMAYA ALDI
Çiftçileri doğal afetlerden korumak için 6 yıl önce hayata geçirilen Tarım sigortalarına ilgi her geçen gün katlanarak artıyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu bu yılın ilk beş ayında çiftçilerin yaptırdığı Tarım sigortalarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41’lik artış olduğunu söyledi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu yaptığı açıklamada, küresel ısınma nedeniyle doğanın dengesinin bozulduğunu ve bu nedenle fırtına, sel, dolu, hortum, yangın gibi doğal afetlerin artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Doğal afetlerden korunmanın tek çaresi sigorta yaptırmaktır.” dedi.

Abdullah Kutlu, Türk çiftçisinin, hükümetimizin de teşvikiyle sigortanın önemini kısa zamanda kavradığını vurguladı. Genel Müdür Kutlu, bu yılın Ocak- Mayıs döneminde Tarım Kredi Kooperatiflerine Tarım sigortası yaptıran çiftçilerin toplam 96 milyon lira prim ödediğini söyledi.

Çiftçilerin ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda büyük rol üstlendiklerini bu konularda her zaman çiftçilerin yanında olduklarını ifade eden Genel Müdür Kutlu, “Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerin zirai ilaç, gübre, sertifikalı tohum, akaryakıt gibi en temel tarımsal girdi ihtiyaçlarını kaliteli ve ucuz yolla karşılamak için yoğun çaba harcıyoruz. Tarım sigortalarında da ciddi bir genişleme kaydettik. Tarım sigortaları konusunda Ziraat Bankasından sonra ilk sıradayız. Çiftçilerimizin daha da bilinçlenmesiyle sigortacılık ilerleyen günlerde daha da yaygınlaşacak ve çiftçilerimiz doğal afetlere karşı kendilerini daha güvende hissedecektir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 28.06.2013 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.