ERZURUM’DA NAMAZLA DİRİLİŞ SEMİNERİ

2015 Camiiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında “Namazla Diriliş” semineri yapıldı.

18 Ekim 2015 Pazar 00:55
ERZURUM’DA NAMAZLA DİRİLİŞ SEMİNERİ
2015 Camiiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında “Namazla Diriliş” semineri yapıldı. 

Camiiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Erzurum İl Müftülüğü Salonu’nda “Namazla Diriliş” semineri programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman’ın konuşmacı olarak katıldığı programa Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Kara, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı. Solakzade Camii İmam Hatibi Ali Turhan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda “Namazla Diriliş” temasıyla ilgili slayt gösterisi izletildi. Açılış konuşmasını yapan Erzurum İl Müftü Vekil Celal Büyük, hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatarak, “Biz camii ve mescidlerimizi bir yaşam merkezi olarak gördük ve bildik. O şehre ve mahalleye dini ve sosyal anlamda güzellikler zevk eden adeta vücuttaki bir kalp gibi gördük. Nasıl ki bir kalp vücuda kalp pompalıyorsa yakın zamanımıza kadar camiilerimizde o muhitteki insanlarımıza güzellikler pompaladı.”



“CAMİİLERİMİZ KURU BİRER BETON YIĞINI HALİNE GELDİ”

Son zamanlarda camiilerin eski fonksiyonlarını yitirdiğini söyleyen Celal Büyük, “Son dönemlerde üzülerek ifade ediyorum ki camiilerimiz kuru birer beton yığını haline geldi. O şehre hayat veren kan pompalayan fonksiyonunu maalesef kaybetti. Bu şehirlere güzellik zevk eden bu merkezlerimizin adeta doktorların mesafesindeki din görevlilerimizin bu hususu yeniden gözden geçirmesi ve gözden geçirmemiz gerekiyor. Tıkanıklık neredeyse o damarın açılması gerekiyor. Daha çok camiilerimize mahallenin sosyalitesine kavuşturmak için çalışmalar yürütmemiz gerekiyor. Biz mihrabın imamı olmaktan ziyade mihrap dışında mahallenin imamı olma noktasında daha çok halkla iç içe çalışma üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Camiilerle ilgili 3 ayrı projenin yapılacağını ifade eden Büyük, “Genel müdürlüğümüz bir yıl içinde bu anlamda 3 tane proje hazırladı. Camiideki hizmeti gençlerimize ve çocuklarımıza ulaştırmak noktasında üç önemli proje hazırladık. Bu projenin Kredi Yurtlar Kurumu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üç paydaşlarımız var. Bu kapsamda birincisi Camii Gençlik Komitelerinin kurulması, uygun olan camiilerimize çocuk oyun parklarımızın yapılması ve camiilerde ders halkalarının oluşturulması. İnşallah bir sene boyunca bu üç projeyi hayata geçirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Editör

Son Güncelleme: 18.10.2015 00:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.