ERZURUM'DA HAYAT DURDU, 7 HASTA KURTARILDI

Erzurum'da ambulans helikopter ve karla mücadele ekipleri, hasta ve yolda kalan vatandaşları kurtarmak için seferber oldu

01 Şubat 2012 Çarşamba 13:34
ERZURUM'DA HAYAT DURDU, 7 HASTA KURTARILDI
Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Erzurum'da sabah saatlerinde hızını artırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kentte hayat adeta durma noktasına geldi. Kar ve tipi nedeniyle buzlanan yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekti. 611 köy yolu bugün itibariyle yeniden ulaşıma kapanırken, Erzurum-Çat-Bingöl, Erzurum-Bayburt Kop Dağı mevkisinde, Karayazı-Muş karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.
İl Kriz Merkezi koordinasyonundaki Karayolları, İl Özel İdaresi ve sağlık ekipleri, yollarda mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişmek için seferber oldu. Erzurum'da son 2 ay içerisinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan mezralardaki 53'ü doğum hastası olmak üzere 163 hasta ambulans helikopter ve snow tracklarla hastanelere ulaştırılırken, 103 araç içerisinde mahsur kalan 353 yolcu da Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. Ulaşımın sağlanamadığı Erzurum'un dün de Karayazı, Karaçoban, Köprüköy ve Tekman ilçelerine bağlı köylerde 3'ü doğum sancısı çeken toplam 7 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.
Öte yandan karla mücadele çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ilde son 2 gün içerisinde 3 aileden toplam 10 kişi, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

Editör

Son Güncelleme: 01.02.2012 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.