Erzurum’da dolandırıcılık vakaları arttı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

admin
admin
12 Mart 2024 Salı 13:26
Erzurum’da dolandırıcılık vakaları arttı

İl Emniyet Müdürlüğü Binası Toplantı Salonu’nda basına açık olarak gerçekleşen toplantıda; Vali Çiftçi, Türkiye’de internet ve telefon üzerinden vatandaşların dolandırılma vakalarının arttığına dikkat çekti. Vali Çiftçi, geçen yıla oranla nitelikli dolandırıcılık vakalarının Erzurum’da yüzde 137 oranında arttığını belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Polis, asker ve savcının arayıp kimseden para istemeyeceğine vurgu yapan Vali Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2023 ve 2024 yılının ocak ve şubat ayları asayiş oranlarına göz attığımızda, mal varlığına karşı işlenen suçlarda “dolandırıcılık” olaylarının % 137 arttığını tespit ettik. Özellikle sosyal medya veya telefon üzerinden gerçekleştirilen “nitelikli dolandırıcılık” olaylarında ilimizde ve ülke genelinde bir artış söz konusu. Halkımızı uyarıyorum: Lütfen bu tür kişilere itibar etmeyiniz, kanmayınız, kimseye para göndermeyiniz. Polis, asker veya savcı sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez.”

Toplantıda kaçakçılık ve organize suçlar, uyuşturucuyla mücadele, düzensiz göç hareketleri ve terörle mücadele konularında, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığının tüm birimleriyle etkili bir mücadele yürüttüğünün altını çizen Vali Çiftçi, “Gayemiz; daha huzurlu, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir Erzurum. Bu konuda hem Emniyetimiz hem Jandarmamız bütün ihbar ve şikâyetleri değerlendirmekte, güvenlik ve asayişin maksimum seviyede olması için gayretle çalışmaktadır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve emniyet mensupları katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.