EN FAZLA İNTİHAR NEREDE?

Sosyolog Dursun Ayan, “Doğuda İntihar” konusu üzerine yaptığı çalışmaların verilerini katılımcılara sundu. Ayan, Türkiye’nin batısının doğusuna göre daha fazla intihar ettiğini belirtti.

17 Nisan 2012 Salı 16:57
EN FAZLA İNTİHAR NEREDE?
Atatürk Üniversitesi Oditoryum A Salonu’nda Sosyolog Doktor Dursun Ayan “Doğu’da İntihar” konusu kapsamında yaptığı çalışmaları, konferansa katılanlarla paylaştı. Konferans, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konferansa İl Emniyet Müdürü H. Turgut Yıldız, Edebiyat Fakültesi Dekanı Yılmaz Özbek ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin konferansa ilgisi yoğundu. Dursun Ayan, Durkheim’ın varsayımlarının çalışmalarına ışık tutttuğunu belirtti. Konuyla ilgili çalışmalarının anlatımında Doğuda kadın intiharları ve toplumsal yapı kavramları üzerinde durdu. Ayan, anlatımının sonunda, “Türkiye’nin batısı doğusundan daha çok intihar etmektedir. Sanayileşme, toplumsal değişme anlamında bu durum normaldir. Kadınlar daha çok intihara teşebbüs etmekte ancak erkekler kadınlardan daha çok intihar etmektedir. İntihara teşebbüs etmek daha çok kadınlarda görülen bir olgudur. Ancak, intihar sosyolojik anlamda erkeklerin can kaybına uğradığı bir olgudur. Bu nedenle Durkheim’in bulguları ile çelişmemektedir” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2012 17:02
Anahtar Kelimeler:
EN FAZLA İNTİHAR NEREDE?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.