EN BÜYÜK SORUNUMUZ ERİŞİM VE ULAŞIMDIR

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı olan Sadullah Efe, kentteki engellilerin en büyük sorununun erişim ve ulaşım olduğunu söyledi.

17 Eylül 2012 Pazartesi 09:20
EN BÜYÜK SORUNUMUZ ERİŞİM VE ULAŞIMDIR

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı olan Sadullah Efe, “Şehrimizdeki engellilerin en büyük sorunu toplumla kaynaşma noktasında erişim ve ulaşımdır” dedi. Efe, engellilerin sorunlarına yönelik yaptığı açıklamada, kaldırım ve toplu taşıma araçlarıyla ilgili erişim ve ulaşım problemi yaşadıklarını kaydetti. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Efe, şöyle konuştu:

“Şehrimizdeki engellilerin en büyük sorunu toplumla kaynaşma noktasında erişim ve ulaşımdır. Bu konu istenilen bir düzeyde çözümlenmemiştir. Özellikle güncel hayatta evinden çıkıp tekrar evine dönmek üzere bir kişinin günlük yaşantısını gözlemlediğimizde bu konuda gerekli düzenlemenin yeterli bir seviyede olmadığını tahlil ettik. Engelli vatandaşımız kendi sosyal çevresinden tutun da toplumun diğer katmanlarının yaşam alanlarına varıncaya kadar bu alanlarda yeterli bir yer edinmemiştir. Bunun nedeni şehir düzeninin sağlıklı insanlara göre dizayn edilmesinden kaynaklanmaktadır. Şuan ilimiz ve Türkiye’de halen daha kaldırımların yüksekliğinden bahsetmekteyiz. Toplu taşıma araçları engellilere uygun değil. Bazı kamu kurumlarının girişleri bile engellilere göre uygun değil. Eğitim ve istihdamdan yararlanmak isteyen bir kişi evinden çıktıktan sonra tekrar evine dönmek zorundadır. Özellikle erişim ve ulaşımdaki problemler çözülmeden engellilerin sosyal hayatın nimetlerinden yararlanması mümkün değildir.”

 

“Onlarla gururlandık”

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Sadullah Efe, 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda derece elde eden Erzurumlu sporcular Doğan Hancı, Tuncay Karakaya ve Hüseyin Alkan ile gururlandıkları bildirdi. Efe, “Özellikle Doğan Hancı ile Golbolde Türkiye ve Erzurum’u temsil eden sporcularımız ülkemizin milli gururu oldular. Bu gurur, engellilere verilen imkanlarla birçok başarının elde edilebileceğine yönelik de bir göstergedir. Bu başarı engelli camiasına büyük bir örrnek olacaktır. Milli sporcular engelli vatandaşlarımıza model bir kişiler olacaktır. Şuan lisanslı sporcu sayısında istenilen seviyeye henüz ulaşamadık. Özellikle 2012 Londra Paralimpik Oyunları’nda tarihi bir başarıya imza atarak üçüncü olan Golbol  milli takımının Erzurumlu  sporcuları Tuncay Karakaya ve Hüseyin Alkan ile Olimpiyat üçüncüsü milli okçu Doğan Hancı’nın başarıları umuyorum ki daha da artacaktır” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 17.09.2012 10:17
Anahtar Kelimeler:
Sadullah Efe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.