Ejder’in şefinden mutfak sırları...

Stajını Çırağan Sarayı’nda yapan aşçıbaşı, deneyimlerini paylaştı...

admin
admin
04 Ocak 2024 Perşembe 10:20
Ejder’in şefinden mutfak sırları...

Vedat REFAYELİ

Ramada ve Hilton Genel Müdürlerinden sonra bu defa da turizm öğrencilerinin konuğu bir şefti.

Ejder 3200’ün aşçıbaşısı şef Muhammmet Fatih Dur, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Programı öğrencileri ile Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencilerine mutfaktaki deneyimlerini aktardı, onlara bilgiler verdi, müşteri memnuniyeti konusundaki sırları anlattı.

Daha önce stajını ünlü Çırağan Sarayı’nda yapan, burada 8 ay hizmet vermişliği olan Dur, aslında mutfakta değil, sunumda sırların olduğunu belirttiği öğrencilere, ‘’Eğer bu sektörde olmak istiyorsanız işin sırrı-mırrı yok aslında. Konuklara, müşteriye servis yaparken, onun özel olduğunu hissettirmeniz yeterlidir. Tabak rengi, çatal-kaşık ağırlığı, sunumlarda ekstra özelliklerdir. Buna dikkat edilmesi, muhatabının özel olduğunu hissetmesine yetsin yeter’’ diye seslendi.

Mutfakta mutlaka çalışanların moral motivasyonlarının hep üst düzeyde olması gerektiğine de dikkat çeken şef Muhammet Fatih Dur, Türk Dili ve Edebiyatı okuduğu halde mutfağı tercih ettiğini ve bundan da büyük keyif aldığını da öğrencilere aktardı, onlara, her daim altın dönemini yaşayan turizm sektörüne girmelerinin sadece kendileri için değil, ülkeleri için de önemli olduğunu belirtti, ‘’Çekinmeyin, düşünüyorsanız bu sektörde olun’’ çağrısını yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 04.01.2024 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.