DERSİMSPOR MAÇI ÖNCESİ ŞEHİRDER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Türkiye Kupası 1.eleme turunda oynanacak Büyükşehir Belediyesi-Dersimspor maçı öncesi, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, yaptığı açıklamayla futbolseverlere ve kamuoyuna sağduyu çağrısı yaptı.

07 Eylül 2015 Pazartesi 01:15
DERSİMSPOR MAÇI ÖNCESİ ŞEHİRDER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Türkiye Kupası 1.eleme turunda oynanacak Büyükşehir Belediyesi-Dersimspor maçı öncesi, Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, yaptığı açıklamayla futbolseverlere ve kamuoyuna sağduyu çağrısı yaptı. 

Ertaş’ın açıklaması şöyle:

“Bilindiği üzere 9 Eylül Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 1.Eleme turunda Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’umuz, Kazım Karabekir Stadyumu’nda Dersimsporla karşılaşacaktır. Takip ettiğimiz kadarıyla, bilhassa sosyal paylaşım sitelerinde birçok kişinin ve grubun “terör olaylarına tepki göstermek amacıyla” bu maçı fırsat gördüğünü ve halkı özellikle bu doğrultuda maça davet ettiğini gözlemlemekteyiz. Erzurumlunun vatan ve bayrak hassasiyeti elbette hiçbir şehirle karşılaştırılamaz, Erzurum terör olaylarına her zaman en net ve en güçlü tepkiyi koyan şehir olmuştur; lâkin insanlar arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü olan sporu bu tür olayların dışında tutmak gerekir. Kaş yapayım derken göz çıkarmamaya özen göstermemiz lâzım.

Sahadaki her futbolcunun her şeyden önce ekmek parasını futboldan kazanan profesyonel oyuncular olduğu unutmamalıdır. Bugün Erzurumspor’da oynayan bir futbolcu, yarın Dersimspor’da oynayabilmektedir. Bu, spordan para kazanan her çalışan için geçerli bir durum. Ancak, sosyal paylaşım sitelerinde elbette ki iyi niyetle yapılan teröre tepki çağrılarının ardından sahadaki kalabalığın, muhtemel öfke patlamasının nasıl kontrol edileceği ciddi bir soru işaretleridir, endişe verici durumdur. Terör belki her maçta Türk bayraklarıyla sağduyuyla lanetlenmelidir; ancak bunu sadece bir şehrin takımına karşı yapmak, tüm bölgede önü alınmaz başka sıkıntılara yol açabilecektir. Ayrıca, olması muhtemel taşkınlıklar nedeniyle Erzurumspor TFF’den çok ciddi cezalar alabilir ki, bu durum Erzurumspor’umuza telafisiz zararlar verebilir. Daha hesap edilmeyen ve dillendirilmeyen birçok olumsuzluğa mahal vermemek adına tüm hemşehrilerimizi ve futbolseverleri, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, emniyet çalışanlarımızı da daha fazla sıkıntıya sokmayacak şekilde Çarşamba günkü kupa maçını herhangi bir maç gibi yaşamaya ve sadece takımımızı desteklemeye davet ediyoruz.”

Editör

Son Güncelleme: 07.09.2015 01:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.