Bir play-off’u da orada kovalıyoruz!

Bir play-off’u da orada kovalıyoruz!

admin
admin
24 Nisan 2018 Salı 17:42
Bir play-off’u da orada kovalıyoruz!

Vedat REFAYELİ

Sadece BB Erzurumspor olarak değil, 2026 olimpiyatları için de play-off kovalıyoruz!

‘’Nasıl yani?’’ dediğinizi duyar gibiyim.

Anlatayım.

Bildiğiniz gibi 2026 yılında yapılacak olan Kış Olimpiyatları için Erzurum da aday! Adaylık başvurusu yaklaşık 15 gün önce yapıldı. Türkiye’de Erzurum’un yanısıra bir çok ülkede de bir çok şehir o olimpiyatlara talipli. 2019 yılında o nihayi karar verilecek ve olimpiyat nerede yapılacaksa o yerin ilanı yapılacak. Ancak, bu yılın Ekim ayı çok önemli. Sebebi de halen 6 olan aday şehir sayısı Ekim ayında 3’e inecek. Dolayısıyla biz olimpiyat konusunda önce bir play-off oynayacağız! İlk 3’ün play-off değerlendirmesi bana ait! Eğer Ekim ayındaki o üçlü daire içerisine girersek süper lig için (pardon) olimpiyat için önemli bir sürece gireceğiz. Eğer ilk 3’e kendimizi atarsak olimpiyat konusuna bugünkünden daha iyi motive oluruz diye düşünüyorum. Bu ara Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile görüştüm hafta sonu. Bilgiyi ondan aldım. Mayıs ayının ilk haftasında Ankara’dan Erzurum’a olimpiyat konusunda nabız yoklama maksatlı Diyalog Heyeti gelecek. Heyet, burada bir süre mevcut tesisleri gezecek, vatandaşlarla görüşecek, bir nevi nabız yoklayacak. Burada edindiği izlenimler de bir rapor halinde Milli Olimpiyat Kurulu’na sunulacak.

ALPER DOPİNGİ!

2026 Kış Olimpiyatları’nın Erzurum’a verilmesi için önemli bir avantaj yakaladık. Dünyada Artistik Paten branşında Türkiye’nin gururu Olimpiyat sporcusu Alper Uçan, Uluslararası Olimpiyat Kurulu’nun teknik komitesine seçildi. Aktif sporu bıraktıktan sonra idari işlere koyulan Alper, olimpiyatın Erzurum’a verilmesi konusunda yurt dışında önemli bir kozumuz oldu. Alper, 2011 yılında yapılan Kış Oyunları’nda 3’ncü olarak bronz madalya kazanmış bir sporcumuz.. Alisa ile birlikte çiftlerde Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuran Alper, 2011 oyunlarına burada hazırlandığı için Erzurum’u yaşayan herkes kadar da tanıyor ve biliyor.. Alper’i, çerçevelik Erzurum fotoğraflarıyla tanıdığımız Nihat Kılıçoğulları’yla birlikte görüyorsunuz..

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPlay Off
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.